Οι θεατρόφιλοι της Β. Ελλάδας δίνουν ραντεβού στο Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων της ΧΑΝΘ (από 18/9)

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι Θεατρικές Ομάδες Ενηλίκων της Χ.Α.Ν.Θ. παρουσιάζουν τα έργα της περσινής σεζόν στο Θέατρο Αυλαία από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου. Οι θεατρικές ομάδες της ΧΑΝΘ -που απαριθμούν περίπου εκατό ερασιτέχνες ηθοποιούς-φέρνουν σε επαφή παιδιά και ενήλικες με την τέχνη του Θεάτρου, εστιάζοντας στην έκφραση, την δημιουργικότητα, την συνεργασία την συλλογικότητα, την πνευματική και ψυχική αναζήτηση, φτιάχνοντας είκοσι χρόνια τώρα παραστάσεις με ευθύνη, γνώση και πολύ αγάπη.

Πιο συγκεκριμένα μέσα από την θεατρική διαδικασία οι ομάδες μαθαίνουν: Χορό-κινησιολογία αυτοσχεδιασμούς ορθοφωνία (ασκήσεις χαλάρωσης αναπνοής, άρθρωσης) θεατρικό τραγούδι θεατρικό παιχνίδι υποκριτική σύγχρονες ή κλασσικές τεχνικές θεάτρου.
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου (ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε.)
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεώργιος Δερνίκας, Τάσος Παπαδόπουλος

Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα εξής έργα:

«Με Βελόνα & Κλωστή» σε διασκευή-σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Ένα αριστούργημα του σύγχρονου γαλλικού θεάτρου στο Παρίσι που ζει στα συντρίμμια του ναζισμού. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα ραφτάδικο όπου εργάτριες, σιδερωτές και ιδιοκτήτες συνυπάρχουν βιώνοντάς την καθημερινότητα μέσα από στιγμές συγκίνησης, χαράς, γέλιου και πίκρας.
Ένα έργο βαθιά πολιτικό και ανθρώπινο.

%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%bf

«Χαμός στον Έκτο» σε διασκευή-σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.
Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Μία διασκευή του έργου του Αλφρέντ Ζερύ ,το έκτο πάτωμα. Βρισκόμαστε στη Γαλλία τη δεκαετία του 30.Μια συνοικία κοντά στην Μονμάρτη. Εικοσιένας ήρωες προσπαθούν σε μια καλλιτεχνική φτωχική συνοικία, μέσα στην κρίση να αγαπήσουν ,να αγαπηθούν, να γίνουν αποδεκτοί, να ερωτευτούν να ονειρευτούν. Με αρωγό την υπερβολή, το κουτσομπολιό, το γέλιο και τον αυτοσαρκασμό καταφέρνουν να επιβιώσουν, να συνδεθούν και τέλος να συμβιώσουν στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας.Με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία, ήρωες και ηθοποιοί εντοιχίζονται σε μια βαθιά ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία καταφέρνοντας την πολυπόθητη συμπόρευση.

%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9

«Οι Κατηγορούμενοι» σε διασκευή-σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Δεκατρείς άνθρωποι παγιδευμένοι μέσα σε μια έπαυλη. Κάποιος έχει σκοτώσει. Κάποιος έχει σκοτωθεί. Όλοι είναι ύποπτοι. Όλοι έχουν κίνητρο. Όμως ο δολοφόνος βρίσκεται πολύ καλά κρυμμένος. Βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τα ελαττώματά τους, πίσω απ΄ τις αδυναμίες τους ,πίσω απ’ τα τόσα τους ψέματα. Η αλήθεια του καθένα πύρινη, ξεσκεπάζει την αλήθεια του άλλου…

Γενική είσοδος: €6
Πληροφορίες: Χ.Α.Ν.Θ. 231 600 1000