Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στο θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, που “έσβησε” τα ξημερώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ μετά από επέμβαση για κρεατάκια, στην οποία υποβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στη διαδικασία της νεκροψίας, που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, παρευρέθηκε και η τεχνική σύμβουλος, που έχει οριστεί από την οικογένεια του μικρού κοριτσιού, Ελπίδα Σπανουδάκη.

Ωστόσο οι ιατροδικαστές δε μπόρεσαν να καταλήξουν σε ένα ασφαλές αποτέλεσμα για το τι έφταιξε και το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε αναφέρει το Cretapost.gr.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της 4χρονης, ο οποίος βρισκόταν καθόλη τη διάρκεια της νεκροψίας έξω από την ιατροδικαστική υπηρεσία, αναμένοντας τα αποτελέσματα, που θα απαντήσουν το ερώτημα, που βασανίζει τον ίδιο όσο και τη μητέρα του κοριτσιού, τι ήταν αυτό, που έφταιξε και το αγγελούδι τους “έφυγε” τόσο άδικα από τη ζωή, μετά από μία επέμβαση “ρουτίνας”.

Νωρίτερα ο πατέρας της 4χρονης μαζί με το δικηγόρο της οικογένειας Μανόλη Δαμανάκη κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες, αν υπάρχουν, για τον άδικο χαμό του παιδιού του.

Ο πατέρας  μίλησε στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, για το τραγικό γεγονός. «Έβλεπα να μπαινοβγαίνουν στην εντατική τρέχοντας και βγήκαν και μου είπαν ότι παρουσιαστηκε επιπλοκή ότι όταν πήγαν να την ξυπνήσουν είχε μια δύσπνοια… Δε θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Θέλω να μάθω την αλήθεια, γιατί το παιδί μου πήγε να κάνει μια απλή εγχείρηση… και δεν το περίμενα αυτό το πράγμα. Έχω τώρα το παιδί μου στο νεκροτομείο παγωμένο…» είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ. Καρακώστας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα γεγονός που έχει συγκλονίσει τόσο τον ίδιο όσο και ολόκληρο το προσωπικό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, προκειμένου να προκύψουν τα αίτια του θανάτου του άτυχου κοριτσιού, ώστε να ακολουθήσει η έρευνα εντός του νοσοκομείου.