Αρχική InfoSchool Δημοτικό Οι "Χάνσελ και Γκρέτελ στην πρίζα" περιοδεύουν στα σχολεία της Πάτρας και της περιφέρειας

Οι "Χάνσελ και Γκρέτελ στην πρίζα" περιοδεύουν στα σχολεία της Πάτρας και της περιφέρειας

nerzqtgdmp526938750fa4bΤο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει στην παιδική του σκηνή το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών "Χάνσελ και Γκρέτελ… στην Πρίζα", από 29 Οκτωβρίου για τα σχολεία της Πάτρας και της περιφέρειας.

Η υπόθεση της παράστασης

Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ εγκαταλείπονται στο δάσος και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, βρίσκουν καταφύγιο σ’ ένα ζαχαρωτό σπίτι, που αποδεικνύεται παγίδα μιας Μάγισσας. Με την εφευρετικότητά τους, καταφέρνουν να εξοντώσουν τη Μάγισσα και να επιστρέψουν σπίτι τους…Χάνσελ και Γκρέτελ… στην Πρίζα, στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων, μαζί μεΠαραμυθομαγειρέματα: ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό σόου μαγειρικής που μας παρουσιάζει ο Μανώλης και η οικογένεια του!

Μέσα στο στούντιο-θέατρο, με τη βοήθεια της κάμερας και της οθόνης, καθώς και μιας σειράς από μακέτες και αντικείμενα, μαγειρεύουν συνταγές, ζωντανεύουν και αφηγούνται το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ κι έτσι δίνουν την ευκαιρία στους θεατές, να κοιτάξουν «πίσω από την ιστορία». Με εναλλακτική χρήση αντικειμένων και με τη διπλή ιδιότητα του εικονολήπτη και του ηθοποιού, δίνουν στους μικρούς θεατές ιδέες για μορφές αφήγησης που βασίζονται στη φαντασία και αποδεικνύονται εντυπωσιακές! Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ φεύγουν από το σπίτι του πατέρα, περιπλανιούνται στο δάσος, αντιμετωπίζουν τη μάγισσα και τελικά… επιστρέφουν νικητές!

«Για να κερδίσεις, πρέπει να παλέψεις. Όσο περισσότερο συνεχίζεις ν’ αγωνίζεσαι τόσο πιο πολύ θ’ ανταμειφθείς!» Μέσα από την περιπέτειά τους, τα δύο παιδιά γίνονται μαχητές της ζωής, ωριμάζουν και ενηλικιώνονται, αποκτούν γνώση! Στα καλά και στα άσχημα παραμένουν ενωμένοι σα γροθιά, δίνοντάς μας ένα σπουδαίο μάθημα για την υπέρτατη αξία της οικογένειας.

Διασκευή- Ελεύθερη απόδοση : Παναγιώτης Φαφούτης-Κέννυ Μακ Λέλαν-Γιούλη Δούβου- Γιώργος Ρούφας-Μαντώ Κεραμιδά- Λυδία Τζανουδάκη-
Δημήτρης Γκοτσόπουλος
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης - Κέννυ Μακ Λέλλαν
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Κέννυ Μακ Λέλλαν
Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσική: Γιώργος Δίπλας
Κίνηση: Κατερίνα Αναλυτή
Δραματουργία: Γιούλη Δούβου
Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Σπύρου
Βοηθός Σκηνοθέτης: Θανάσης Στασινός

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Δημήτρης Παπαδάτος - «Πατέρας»
Μαντώ Κεραμιδά- «Μητριά κ Μάγισσα»
Λυδία Τζανουδάκη- «Γκρέτελ»
Δημήτρης Γκοτσόπουλος -«Χάνσελ»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.