Αρχική Infokids Υγεία Οι υγρές κάψουλες πλυντηρίου είναι η συχνότερη αιτία δηλητηρίασης στα παιδιά;

Οι υγρές κάψουλες πλυντηρίου είναι η συχνότερη αιτία δηλητηρίασης στα παιδιά;

DSC_0041Οι υγρές κάψουλες πλυντηρίου ευθύνονται για τις περισσότερες δηλητηριάσεις παιδιών, τα οποία λανθασμένα τις περνούν για παιχνίδια ή καραμέλες και σπεύδουν να τις φάνε! Περισσότερα από 700 παιδιά στις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν μέσα σε δύο χρόνια στο νοσοκομείο με σπασμούς ή μέχρι και σε κώμα εξαιτίας του δυσάρεστου περιστατικού.

Τα στοιχεία πηγάζουν από τις 17.000 κλήσεις που αφορούσαν περιστατικά δηλητηρίασης σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών, τα οποία ευτυχώς δεν αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. Όμως, ο θάνατος ενός παιδιού το περασμένο έτος και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, υπογραμμίζουν την ανάγκη για ακόμη πιο ασφαλή συσκευασία, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Τα περισσότερα προϊόντα αυτού του είδους περιέχουν υγρό απορρυπαντικό σε διάφορα χρώματα, το οποίο μπορεί να φανεί δελεαστικό στα μικρά παιδιά. Η δηλητηρίαση ή οι τραυματισμοί, συμπεριλαμβανομένων των εγκαυμάτων του στόματος, του λαιμού και των ματιών, μπορούν να συμβούν όταν τα παιδιά σκάνε τις κάψουλες και βάζουν το υγρό στο στόμα τους.

Η έκθεση σε οικιακά προϊόντα καθαρισμού είναι από τους κορυφαίους λόγους για κλήσεις προς τα κέντρα δηλητηριάσεων που αφορούν μικρά παιδιά. Οι περισσότερες από αυτές σχετίζονται με τα κοινά απορρυπαντικά πλυντηρίου που προκαλούν ήπιες στομαχικές διαταραχές, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι υγρές κάψουλες μπορούν να προκαλέσουν πιο σοβαρά προβλήματα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.