Αρχική InfoDad Οι υπέρβαροι πατέρες είναι πιθανό να αποκτήσουν κόρες με διαβήτη

Οι υπέρβαροι πατέρες είναι πιθανό να αποκτήσουν κόρες με διαβήτη

greg_gemma01Νέα έρευνα προειδοποιεί ότι οι υπέρβαροι πατέρες διατρέχουν τον κίνδυνο να αποκτήσουν διαβητικές κόρες με συμπτώματα πρόωρης γήρανσης.

Οι διατροφικές συνήθειες, το βάρος και η κατάσταση της υγείας ενός μελλοντικού πατέρα κατά την διάρκεια της σύλληψης επηρεάζει τα γονίδια του μωρού, με τα περισσότερα περιστατικά να εμφανίζονται στα κοριτσάκια. Ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει η υγεία της μητέρας στο παιδί είναι καλά τεκμηριωμένος, όμως το ζήτημα της υγείας του πατέρα θίγεται για πρώτη φορά.

140461920-Baby-on-scalesΗ μελέτη που έγινε σε αρσενικούς αρουραίους διαπίστωσε ότι μία διατροφή πλούσια σε λιπαρά άλλαξε τις λειτουργίες των γονιδίων στο πάγκρεας των απογόνων τους. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν τους θηλυκούς απογόνους και διαπίστωσαν ότι εκείνοι με παχύσαρκο πατέρα αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τη διάσπαση της γλυκόζης, ακόμα κι αν ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

Άλλα γονίδια που επηρεάστηκαν ήταν εκείνα που συνδέονται με πρόωρη γήρανση, καρκίνο και χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις.

Η Dr. Margaret Morris, ερευνήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ, αναφέρει: “Θα ήταν σημαντικό να δοθεί συνέχεια στην παρακολούθηση αυτών των ευρημάτων, ώστε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το πότε και πώς πρέπει να παρέμβουμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις της κακής υγείας του πατέρα στους απογόνους”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.