Αρχική InfoDad Οικιακές εργασίες: το μυστικό της αντρικής μακροζωίας

Οικιακές εργασίες: το μυστικό της αντρικής μακροζωίας

man-cleaning_0

Πώς μπορεί ένας άντρας να κερδίσει χρόνια ζωής; Τι αποτελεί ισχυρή προστατευτική δράση έναντι του πρόωρου θανάτου;

Η απάντηση θα χαροποιήσει τις γυναίκες, ίσως όμως όχι τους άντρες…

Γιατί βάση μελέτης της Δανικής Εταιρείας Καρκίνου, στην Κοπεγχάγη, η συστηματική ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού μπορεί να αποτελεί το μυστικό μακροζωίας.
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν σχεδόν 60.000 άντρες μέσης ηλικίας, προκειμένου να κατανοήσουν πώς η φυσική δραστηριότητα επηρεάζει τα χρόνια ζωής. Διαπίστωσαν λοιπόν πως η συστηματική ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού, ασκεί ισχυρή προστατευτική δράση έναντι του πρόωρου θανάτου.

Μάλιστα, οι δουλειές του σπιτιού συσχετίσθηκαν με μείωση κατά 23% του κινδύνου θανάτου από κάθε αιτία, στους άντρες ηλικίας 50-64 ετών. Ειδικά η κηπουρική φάνηκε να δρα προστατευτικά κυρίως στους άνδρες.

Γι΄αυτό λοιπόν οι ερευνητές προτείνουν να ασχολούμαστε επί 150 λεπτά κάθε εβδομάδα (δηλαδή 20’/ημέρα) με δραστηριότητες, όπως η κηπουρική, οι βαριές δουλειές του σπιτιού, ο χορός, και το περπάτημα ή επί 75 λεπτά με έντονες ασκήσεις, όπως δραστήρια αθλήματα, το τρέξιμο και η αεροβική.

Η ενασχόληση με ασκήσεις όπως το τζόκινγκ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία κατά 25% στις γυναίκες και κατά 22% στους άνδρες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.