Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Ορόσημο η 21/6 για την β’ δόση

newego_LARGE_t_1101_540535941Χρονικό περιθώριο έως τις 21 Ιουνίου, έδωσε ο νέος διοικητής του ΟΓΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, σε όσους είναι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων, για να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση και να προλάβουν έτσι, την καταβολή της β’ δόσης των επιδομάτων αυτών, που έχει προγραμματιστεί για το β’ 15νθήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dikaiologitika.gr.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των οικογενειακών επιδομάτων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, ο κ. Μπακαλέξης, υπογράμμισε ότι οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, ταυτόχρονα καλούνται να συμπληρώσουν και το έντυπο Α21. Για να προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρώσουν την επεξεργασία των στοιχείων και να εκταμιεύσουν τα ανάλογα ποσά, πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις το αργότερο έως τις 21 Ιουνίου. Σε διαφορετική περίπτωση, όσοι υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος, άρα και έντυπο Α21, από τις 22 Ιουνίου και μετά, θα αναγκαστούν να περιμένουν έως τον Σεπτέμβριο για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα που δικαιούνται.

Ας σημειωθεί ότι, τα οικογενειακά επιδόματα αφορούν το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.