«Οικογενειακές Ιστορίες» ζωντανεύουν στη σκηνή του Θεάτρου Επί Κολωνώ

2. Οικογενειακές ΙστορίεςΗ παράσταση «Οικογενειακές Ιστορίες» της Μπιλιάνα Σερμπλιάνοβιτς ανεβαίνει για λίγες μόνο παραστάσεις από την ομάδα kontakt^ensemble σε σκηνοθεσία Σμαρώς Πλατιώτη στη Σκηνή Φουαγιέ, στο θέατρο Επί Κολωνώ.

“[…] Όλοι οι ήρωες αυτού του έργου είναι παιδιά. Ωστόσο, γερνάνε και ξαναγίνονται παιδιά, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστορίας, ενώ καμιά φορά αλλάζουν και φύλο. Αυτό δεν πρέπει να παραξενεύει. Οι ηθοποιοί, αντιθέτως, δεν είναι παιδιά. Είναι ενήλικες που στο έργο παίζουν τα παιδιά, τα οποία πάλι, παίζουν τους ενήλικες. Ούτε αυτό πρέπει να παραξενεύει. Θα υπάρξει πληθώρα άλλων πραγμάτων για να παραξενευτεί κανείς. […]”

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για μία θεατρική παράσταση με σύγχρονο χαρακτήρα και πολλές πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Στόχο έχει την απεικόνιση μιας κοινωνίας, η οποία έχει χάσει τη θεμέλια βάση της. Μια θεμέλια βάση που δεν είναι άλλη από την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων. Μέσα από παιχνίδια αναπαράστασης της συμπεριφοράς των ενηλίκων- συγκεκριμένα των μελών μιας οικογένειας- μια παρέα παιδιών, σ’ ένα τοπίο της Σερβίας κατεστραμμένο, καταδεικνύει- εκούσια ή ακούσια, πτυχές μιας κοινωνίας που καταρρέει. Δεν είναι παρά απλά μια ιστορία, ένα παιχνίδι…ή μήπως και όχι;

3. Οικογενειακές ΙστορίεςΣυντελεστές

Μετάφραση Ισμήνη Ραντούλοβιτς
Σκηνοθεσία & Σκηνικά Σμαρώ Πλατιώτη
Μουσική Σύνθεση Moody Alien
Επιμέλεια Κίνησης Αλεξάνδρα Τσοτανίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου
Φωτογραφίες παράστασης Αλέκα Τσιρώνη, Μάρθα Βασιλειάδου
Δημήτρης Τούσης
Επιμέλεια αφίσας Αχιλλέας Τσομκόπουλος
Παραγωγή kontakt^art club

Ημερομηνίες παραστάσεων: Πέμπτη 24 Απριλίου 2014
Παρασκευή 25 Απριλίου 2014
Σαββάτο 26 Απριλίου 2014
Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ώρες παραστάσεων: 21:15

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10,00€
Φοιτητικό-μαθητικό: 7,00€
Ομαδικό (4 ατόμων): 5,00€

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94
210-5138067