Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Οικογενειακή εξόρμηση στη φύση και μια δροσερή σαλάτα στο βουνό (29/8)

Οικογενειακή εξόρμηση στη φύση και μια δροσερή σαλάτα στο βουνό (29/8)

Sti-Filodasiki-021113 (2)

Πόσο «οικογενειακή υπόθεση» μπορεί άραγε να γίνει μια σαλάτα;
Πόσο δροσερή και ξέγνοιαστη μπορεί να είναι μια σαλάτα το καλοκαίρι;
Και ποια υλικά θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια σαλάτα στο βουνό;

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, στις 11:00 το πρωί, μικροί και μεγάλοι, η οικογένεια και οι οικογένειες μαζί, θα συναντηθούμε στη δροσιά του Αισθητικού Δάσους του Υμηττού για να δημιουργήσουμε και να γευτούμε μια σαλάτα στο δάσος!

Αφετηρία της καλοκαιρινής όμως δροσερής περιπέτειάς μας, θα είναι το Φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στον Υμηττό. Εκεί, στον εκπαιδευτικό λαχανόκηπο, θα ανακαλύψουμε ποια λαχανικά φυτρώνουν αυτή την εποχή, θα μάθουμε για τον τρόπο φροντίδας τους και θα βοηθήσουμε στη συγκομιδή τους!

Κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει μαζί της ένα λαχανικό της εποχής, πλυμένο και καθαρισμένο. Θα το αξιοποιήσουμε, καθώς θα συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε παρέα μια μοναδική «οικογενειακή δασο-σαλάτα»! Φεύγοντας, η κάθε οικογένεια θα πάρει σπόρους για να τους φυτέψει, κάνοντας την αρχή για το δικό της μικρό λαχανόκηπο και για πολλές φρέσκιες σαλάτες εποχής, στο σπίτι!

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει.

ΠΟΤΕ: Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, ώρα 11.00 - 13.00
(Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’λεπτά νωρίτερα).
ΠΟΥ: Στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής).
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών).
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.