Αρχική InfoMommy Υγεία Όλα όσα δεν γνωρίζετε για την οδοντόβουρτσά σας

Όλα όσα δεν γνωρίζετε για την οδοντόβουρτσά σας

toothbrushΤην χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, όμως πότε ήταν η τελευταία φορά που μπήκατε σε σκέψεις για την οδοντόβουρτσα σας;

Πρόκειται για ένα εργαλείο προσωπικής υγιεινής που είναι απαραίτητο όχι μόνο για να κάνει τα δόντια μας να λάμπουν, αλλά για να εμποδίζει την εμφάνιση βακτηρίων και φλεγμονών.

Ας δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που έχουν μεγαλύτερη σημασία, όσον αφορά την επιλογή της κατάλληλης οδοντόβουρτσας:

Σχήμα
Έχετε επιλέξει μια ηλεκτρική βούρτσα με στρογγυλή, περιστρεφόμενη κεφαλή ή μία παραδοσιακή οδοντόβουρτσα χειρός; Πολλοί οδοντίατροι πιστεύουν ότι και οι δύο είναι εξίσου αποτελεσματικές, αρκεί να χρησιμοποιείτε τη σωστή τεχνική για να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες αφαιρούν 11% περισσότερη πλάκα από τις κλασικές βούρτσες.

Μέγεθος
Δεν υπάρχει ένα μέγεθος οδοντόβουρτσας που να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους, αλλά να έχετε κατά νου ότι οι βούρτσες με μεγάλη κεφαλή δεν μπορούν να καθαρίσουν τη συσσώρευση πλάκας στα πιο στενά σημεία ανάμεσα στα δόντια. Θα ξέρετε ότι έχετε βρει το σωστό μέγεθος, εάν μπορείτε να καθαρίσετε τα σημεία στο πίσω μέρος του στόματος όπου η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη.

Τρίχες
Πάντα να επιλέγετε οδοντόβουρτσες με μαλακές ή πολύ μαλακές τρίχες. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι βούρτσες με σκληρή τρίχα κάνουν πιο εμπεριστατωμένη δουλειά, αλλά αυτό δεν ισχύει. Επειδή οι σκληρές τρίχες δεν λυγίζουν εύκολα, δεν μπορούν να φτάσουν στα σημεία κάτω από τα ούλα και ανάμεσα στα δόντια, τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη καθαρισμού. Επιπλέον, σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν σκληρές οδοντόβουρτσες παρουσίασαν αύξηση 11% σε αιμορραγία των ούλων μέσα σε χρονικό διάστημα οκτώ εβδομάδων.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα;
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ίδια οδοντόβουρτσα για 6 μήνες ή ακόμα και για ένα χρόνο, αγνοώντας ότι πρέπει να αλλάζεται τουλάχιστον κάθε 4 μήνες. Οι φθαρμένες τρίχες μιας πολυχρησιμοποιημένης βούρτσας γίνονται λιγότερο αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της πλάκας και των βακτηρίων, βάζοντας μας σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας και ουλίτιδας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.