Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ενυδάτωση προσώπου

Κάθε γυναίκα οφείλει να προσέχει την επιδερμίδα της. Καθώς στόχος είναι η λαμπερή και φυσικά η υγιής επιδερμίδα, έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε για τη σωστή ενυδάτωση προσώπου και πώς αυτή πρέπει να γίνεται.

Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση προσώπου;

Το δέρμα μας όταν δεν ενυδατώνεται σωστά γίνεται ξηρό, χάνει την ελαστικότητά του, λεπτές γραμμές και θαμπάδα κάνουν την εμφάνιση τους. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε έτοιμες να προσφέρουμε στο πρόσωπό μας την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλά στάδια για τη σωστή ενυδάτωση προσώπου με κορωνίδα αυτών την ενυδατική κρέμα προσώπου. Προέχουν, όμως, άλλα βήματα – στάδια που θα οδηγήσουν και αυτά σε αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Τα βήματα αυτά για τη σωστή ενυδάτωση του προσώπου μας είναι:

Βήμα 1: Καθάρισε τέλεια χωρίς να «τραυματίζεις» το δέρμα σου

Όταν κοιμόμαστε, το δέρμα συσσωρεύει σμήγμα και νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά του. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε, ώστε να έχουμε φρέσκο και ενυδατωμένο πρόσωπο από την αρχή της ημέρας; Επιλέγουμε ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού, νερό micellaire ή σαπούνι καθαρισμού εμπλουτισμένο με λιπίδια.

Βήμα 2: Ενυδάτωσε σωστά

Η ενυδάτωση του προσώπου έχει ως σημείο-κλειδί την ενυδατική κρέμα προσώπου. Στην επιλογή της κομβικό ρόλο παίζει η ποιότητα του δέρματος μας. Έτσι, αν διαθέτεις, ευαίσθητο δέρμα, επίλεξε μια ενυδατική με απλή, μινιμαλιστική σύνθεση, χωρίς αρώματα, χρωστικές και αλλεργιογόνα.

Βήμα 3: Προστατέψου από τον ήλιο

Στη χώρα μας, η αντιηλιακή προστασία έχει σημασία όλες τις εποχές του χρόνου. Φρόντισε, λοιπόν, η ενυδατική κρέμα προσώπου που θα επιλέξεις να ταιριάζει όχι μόνο στις ανάγκες του προσώπου σου, αλλά να προσφέρει και προστασία στις ακτίνες του ήλιου. Η ενυδατική που μπορεί να προσφέρει όλα τα παραπάνω έχει συνήθως ανάλαφρη, λεπτόρρευστη υφή.

Βήμα 4: Μην ξεχνάς τους ρύπους

Το πρόσωπό μας είναι εκτεθειμένο στην ρύπανση συνέχεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, η ενυδατική κρέμα προσώπου πρέπει να έχει ακόμη ένα στοιχείο: να είναι ανθεκτική στη ρύπανση, εμποδίζοντας έτσι την ερεθιστική σκόνη και την πυροδότηση του οξειδωτικού στρες.

Πώς όμως επιλέγουμε σωστή ενυδατική;

 

Το παραπάνω ερώτημα είναι το κομβικότερο όλων! Πάμε να δούμε ποια ενυδατική προσώπου είναι κατάλληλη για σένα και θα σε βοηθήσει να πετύχεις την πολυπόθητη ενυδάτωση προσώπου:

Για το ξηρό δέρμα, επίλεξε μια πλούσια ενυδατική κρέμα προσώπου με συστατικά που βοηθούν να διατηρείς σε υψηλά επίπεδα την υγρασία στην επιδερμίδα.

Για το λιπαρό δέρμα, χρειάζεται μια ενυδατική με ελαφριά σύνθεση πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Για εσένα που έχεις ευαίσθητο δέρμα, η κατάλληλη ενυδατική προσώπου είναι η κρέμα με πλούσια ενυδατικά και αντιερεθιστικά συστατικά που θα ισορροπήσουν την επιδερμίδα σου.