Αρχική InfoBaby Τοκετός Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τον τοκετό στο νερό

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τον τοκετό στο νερό

waterbirth1Η γέννα στο νερό αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο τοκετού, που στην Ελλάδα εφαρμόζεται από το 1996, που γεννήθηκε το πρώτο παιδί στο νερό. Η ιδέα του τοκετού στο νερό ξεκίνησε από την σκέψη ότι το έμβρυο μεγαλώνει μέσα στον αμνιακό σάκο που η κύρια σύστασή του είναι το νερό. Συνεπώς το να βγει από το νερό και να εισέλθει πάλι σε νερό, κάνει πιο ομαλή τη μετάβασή του από τον έναν χώρο στον άλλο.

Ο Θάνος Παπαθανασίου, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, MD MRCOG FHEA, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Λονδίνου  απαντά στις συχνότερες ερωτήσεις που απασχολούν τις μέλλουσες μαμάδες που σκέφτονται να επιλέξουν τον τοκετό στο νερό.

Αρχικά, ο κ. Παπαθανασίου τονίζει ότι η επιλογή του τοκετού στο νερό υπερτερεί καθώς το νερό έχει γενικότερα χαλαρωτικές ιδιότητες για κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον για την έγκυο γυναίκα.Η αυστηρή ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού στον τοκετό εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και ελαττώνει τον πόνο των συσπάσεων. Βέβαια στην περίπτωση ορισμένων εγκύων, το νερό ενδέχεται να ελαττώσει την ένταση των συσπάσεων, καθυστερώντας τη διαδικασία του τοκετού αλλά όπως μας ξεκαθαρίζει ο ειδικός σε οποιαδήποτε φάση υπάρχει ανησυχία σχετικά με την πορεία του τοκετού, η έγκυος μπορεί πάντα να βγει από το νερό και να πάει στο δωμάτιο τοκετού.

waterbirthΑναφορικά με τον αν όλες οι γυναίκες μπορούν να γεννήσουν στο νερό, ο κ. Παπαθανασίου απαντά κατηγορηματικά ότι  θα πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν μια φυσιολογική εγκυμοσύνη. Τέλος ερωτηθείς για το πώς γίνεται η παρακολούθηση του εμβρύου, ο κ. Παπαθανασίου μας είπε ότι τα πάντα ελέγχονται  με τη χρήση ειδικής, αδιάβροχης ηλεκτρονικής συσκευής ανά τακτά χρονικά διαστήματα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.