Αρχική Νέα «Ολα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στη μάθηση»: Δε συμφωνούν όλοι οι γονείς με το "όχι" στα προσφυγόπουλα - Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου

«Ολα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στη μάθηση»: Δε συμφωνούν όλοι οι γονείς με το "όχι" στα προσφυγόπουλα - Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου

Τη δική του θέση για το ζήτημα που ανέκυψε μετά την άρνηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας να δεχθούν τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους ανέπτυξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Γιολδάσης.Ειδικότερα ο κ. Γιολδάσης ανέφερε τα εξής  "Είναι αυτονόητο, πως όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στην μάθηση".

Η θέση και η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, δεν ανταποκρίνεται στην κρίση του συνόλου των μελών, υποστηρίζουν οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο και όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "πριν τη γενική συνέλευση, δεν έπρεπε να βγει ανακοίνωση". Αναφερόμενοι στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, θα πουν ότι αμέσως μετά τον Αγιασμό - ο οποίος συνέπεσε και με τα εγκαίνια του σχολικού κτιρίου- μέλη του Δ.Σ. κάλεσαν όσους γονείς βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου, στην αίθουσα συγκεντρώσεων, όπου από τον απερχόμενο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου αναγνώστηκε προσχέδιο του επίμαχου κειμένου. Μάλιστα, ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν διορθώσεις ή και παρεμβάσεις. Να σημειωθεί πως απόψε στις 8 το βράδυ αναμένεται να γίνει γενική συνέλευση του Συλλόγου με θέμα "τη φημολογούμενη ένταξη των προσφυγόπουλων" στο σχολείο.

Τι υποστηρίζει ο συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας Φιλιππιάδας

Τη διαβεβαίωση ότι στη δομή της Φιλιππιάδας, όλα τα προσφυγόπουλα έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, δίνει ο συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας, Μιλτιάδης Κλάπας, με αφορμή τη θέση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού. Ο συντονιστής της δομής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι ο εμβολισμός έγινε με την εποπτεία Διεθνών Οργανισμών και των Γιατρών του Κόσμου, ενώ επισημαίνει πως υπάρχουν καρτέλες υγείας για τα προσφυγόπουλα και ότι είναι ενήμερο και το ΚΕΕΛΠΝΟ για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει. Ο κ. Κλάπας, χαρακτήρισε κακή πληροφόρηση τη φημολογία για επικίνδυνες ασθένειες στο κέντρο, διαβεβαίωσε πως στους έξι μήνες λειτουργίας του Κέντρου δεν υπήρξε περιστατικό που ενέπνευσε ανησυχία και σημείωσε πως η δομή βρίσκεται υπό την παρακολούθηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, γιατρών του ΕΣΥ και του αεροπορικού αποσπάσματος Ακτίου.

Ενδιαφέρον για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή φιλοξενίας επέδειξαν τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Φιλιππιάδας και μαζί με τον διευθυντή του σχολείου επισκέφτηκαν το παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη. Μαζί με τον συντονιστή περιηγηθήκαν στους χώρους και όπως λέει ο κ. Κλάπας, έλαβαν απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν και κατανόησαν πως δεν υπάρχουν ζητήματα υγείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.