Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Όλες οι φίλες μου κάνουν Γιόγκα. Μήπως να δοκιμάσω τελικά κι εγώ;

Όλες οι φίλες μου κάνουν Γιόγκα. Μήπως να δοκιμάσω τελικά κι εγώ;

yoga

Η Γιόγκα είναι μια διαχρονική, αρχαία μέθοδος ευζωίας, παγκόσμια διαδεδομένη. Βασίζεται στην τακτική εξάσκηση σοφών τεχνικών, που καλλιεργούν το σώμα και το νου μας.

Η Γιόγκα είναι ιδανική είτε είστε αρχάρια είτε fun του fitness. Χαλαρώνει και ξεκουράζει, γυμνάζει και συγχρόνως παρέχει ευλυγισία.

Στην αρχή σας φαίνεται απαιτητική, με τον καιρό όμως το σώμα δυναμώνει και αναζητά αυτή την ευεργετική αυτομεταμόρφωση.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία εναλλακτική μορφή άσκησης που περιλαμβάνει αναπνευστικές και σωματικές ασκήσεις, καθώς και τεχνικές χαλάρωσης, συγκέντρωσης του νου και αποτοξίνωσης. Είναι η επιστήμη που επιβεβαιώνει το ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Στη χώρα μας έχει αμέτρητους λάτρεις, άντρες και γυναίκες, σε νεαρές μα και μεγαλύτερες ηλικίες, εγκυμονούσες ακόμη και τμήματα γιόγκα για μωρά. Αν είστε λεχώνα, μετά από 1 μήνα γιόγκα, θα μπορέσετε να φορέσετε και πάλι τα στενά παντελόνια σας!

Αν λοιπόν οι περισσότερες φίλες σας δηλώνουν φαν της γιόγκα, κι αναρωτιέστε μήπως ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσετε, περάστε στην πράξη!

Επιλέξτε σίγουρα μια Σχολή ή ένα πρόγραμμα στο γυμναστήριο, με ολιγομελή τμήμα. Στη γιόγκα το περιβάλλον πρέπει να είναι χαλαρωτικό και οι ασκήσεις να εκτελούνται με σωστό τρόπο. Αν στο τμήμα υπάρχουν αρκετά άτομα, ο δάσκαλος δεν θα μπορεί να τους καθοδηγεί όλους.

Πηγαίνετε στο μάθημά σας αποφασισμένη να χαλαρώσετε. Κλείστε τα κινητά και απομονώστε τους προβληματισμούς σας.

Στα πρώτα μαθήματα, μην έχετε πολλές απαιτήσεις απ’ τον εαυτό σας. Η ελαστικότητα έρχεται με τον καιρό.

Να φοράτε άνετα ρούχα γυμναστικής, φόρμα ή κολλάν. Τα παπούτσια θα τα βγάλετε γιατί οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται με γυμνά πόδια, ώστε να μη γλιστράτε.

Υπάρχουν διάφορα είδη γιόγκα: Hatha, Ashtanga, Νίντρα… Ξεκινήστε με τα βασικά και ανακαλύψτε τα με το πέρασμα του χρόνου.
Αν μετά τα πρώτα μαθήματα, αισθάνεστε πιασμένη, συμβουλευτείτε το δάσκαλό σας.

Αν μετά τα πρώτα μαθήματα, δεν αισθάνεστε ικανοποιημένη… δοκιμάστε Γιόγκα σε κάποια άλλη Σχολή. Μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Εξάλλου η Γιόγκα θέλει ηρεμία, χαλάρωση και κυρίως αρμονία. Αφήστε το άγχος για τους άλλους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.