Αρχική InfoMommy Νέα Όλο και περισσότερες Ελληνίδες προτιμούν το online super market

Όλο και περισσότερες Ελληνίδες προτιμούν το online super market

shop
Ανταγωνιστικές τιμές, καινοτόμες υπηρεσίες, εξοικονόμηση χρόνου. Αυτά τα πλεονεκτήματα είναι που στρέφουν τους Έλληνες με ταχύτητα στα ηλεκτρονικά super markets. Το ελληνικό διαδικτυακό σούπερ μάρκετ WeLoveSuperMarket.gr ξεπέρασε ήδη τις 200.000 παραγγελίες, αποτελώντας ακόμη μια απόδειξη του ότι η απόλυτη εξυπηρέτηση του πελάτη και η άμεση απάντηση στις ανάγκες του μπορούν να οδηγήσουν σε επιχειρηματική επιτυχία, πέρα από παραδόσεις και παρά την οικονομική δυσπραγία.

 
Πράγματι, η αξία των αγορών σε ηλεκτρονικά super markets στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει τα 383 εκ. € το 2020 και ο τζίρος τα 10,5 δις €1. Βασικό λόγο για την αύξηση αυτή αποτελεί η εξοικονόμηση χρόνου, ακολουθούμενη από τις online προσφορές, τις χαμηλές τιμές και την ποικιλία προϊόντων. Αντίστοιχες είναι και οι εκτιμήσεις του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ELTRUN), που αναφέρει ότι 6 στους 10 καταναλωτές αναμένεται να αυξήσουν την αξία των online αγορών τους μέσα στο 2015.

Η online αγορά ειδών λιανεμπορίου / S-M είναι μια από τις κατηγορίες με τη μεγαλύτερη αύξηση το 2014 (+10%, όσον αφορά τα ποσοστά των online αγοραστών). Η ασφάλεια στον τρόπο πληρωμής, η άμεση εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την αγορά, η ταχύτητα και η ευκολία στην πλοήγηση για την εύρεση των προϊόντων είναι τα τρία κυριότερα κριτήρια για την επιλογή της online επιχείρησης από τον καταναλωτή.

Welovesupermarket_Logo
Ενδιαφέροντα στατιστικά συμπεράσματα εξάγονται από τα στοιχεία πωλήσεων του welovesupermarket.gr, όσον αφορά τη σύνθεση του online καταναλωτικού κοινού και τις αγοραστικές του συνήθειες:

  • Οι γυναίκες επιλέγουν την online αγορά σε ποσοστό 65% Vs 35% των ανδρών.
  • Οι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν προϊόντα καθαριότητας σπιτιού και ρούχων, προϊόντα βρεφικής και προσωπικής φροντίδας ακολουθούμενα από τρόφιμα, προϊόντα κάβας, ροφήματα, παιχνίδια και σχολικά.
  • Ο συντριπτικός όγκος των παραγγελιών γίνεται από την περιοχή της Αττικής, που συγκεντρώνει το 45% του τζίρου, ακολουθούμενη από τη Μακεδονία με 13%, την περιοχή του Ν. Αιγαίου με 12%, την Πελοπόννησο και την Κρήτη με 7%.
  • Οι επισκέπτες του WeLoveSuperMarket.gr χρησιμοποιούν για την πρόσβασή τους συσκευές Laptop/Desktop σε ποσοστό 59%, Smartphone σε ποσοστό 27%, ενώ 14% κάνουν τις παραγγελίες τους μέσω του Tablet τους.
  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το μέσο καλάθι του καταναλωτή του WeLoveSuperMarket.gr είναι διαμορφωμένο στα 68€ την ίδια στιγμή που στο παραδοσιακό super market η δαπάνη ανά καλάθι/επίσκεψη μειώθηκε από 26,1 € το 2010 σε 18,5 € το 2014.
  • Το WeLoveSuperMarket.gr αποτελεί τo πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλη την επικράτεια, διαθέτοντας ένα δίκτυο 300 σημείων πανελλαδικά για όσους δεν θέλουν να περιμένουν την παράδοση στο σπίτι.
  • Τα προϊόντα του WeLoveSuperMarket.gr παραδίδονται την επόμενη εργάσιμη της παραγγελίας οπουδήποτε στην Ελλάδα και μάλιστα δωρεάν για αγορές των 59 € και άνω ενώ για αγορές των 100 € και άνω επιστρέφεται στους καταναλωτές το 2% της αξίας των αγορών τους. Στα μοναδικά προνόμιά του συγκαταλέγεται επίσης και το πρόγραμμα WeLoveYou! που προσφέρει δωρεάν μεταφορικά για όλο το χρόνο ανεξάρτητα με την αξία των αγορών.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.