Αρχική Νέα Όλο λέω να αφήνω τη μικρή μου να τρώει μόνη της αλλά δεν αντέχω που λερώνει τόσο πολύ...

Όλο λέω να αφήνω τη μικρή μου να τρώει μόνη της αλλά δεν αντέχω που λερώνει τόσο πολύ...

2_5_1_food_rules_of_thumb

«Όλο λέω να αφήνω τη μικρή μου να τρώει μόνη της αλλά δεν αντέχω που λερώνει τόσο πολύ! Είναι πια 2 ετών και κάθε μέρα λέω ότι θα την αφήσω να φάει όπως θέλει. Τελικά, λερώνεται η ίδια, τα ρούχα της, το πάτωμα και επειδή δεν αντέχω να τα βλέπω, παίρνω εγώ του κουτάλι και την ταΐζω. Πώς να ελέγξω αυτή την κατάσταση;»

Απαντά η παιδίατρος Αναστασία Γουλέκη:

«Όταν ένα μικρό παιδάκι τρώει μόνο του, ενισχύονται η ανεξαρτησία και οι δεξιότητές του. Επιπλέον μαθαίνει να ελέγχει την υγιεινή στάση του απέναντι στη διατροφή του – δηλαδή τρώει όσο θέλει, ενώ εσείς μπορεί να το πιέζετε να τρώει παραπάνω.

Αν λοιπόν αφοπλίσετε το παιδί σας, του αφαιρέσετε το δικαίωμα να μάθει να τρώει μόνο του, γιατί απλά λερώνει και λερώνεται, το κρατάτε δέσμιο των δικών σας αναγκών και το εμποδίζετε να αναπτυχθεί.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ένα παιδάκι δεν γνωρίζει από σαβουάρ βιβρ. Αποδεχθείτε ότι θα συμμαχήσετε με το απορροφητικό χαρτί, τη σφουγγαρίστρα κλπ για τον ιερό σκοπό της σωστής ανάπτυξης του παιδιού σας. Εξάλλου είναι δυνατόν να το κυνηγάτε για  πάντα από πίσω με ένα κουτάλι για να το ταΐζετε εσείς; Προς Θεού! Αφήστε  τη μικρή σας να γνωρίσει τον κόσμο, να γνωρίσει, να αναπτύξει, να χαρεί τις ικανότητές της.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.