Αρχική InfoSchool Δημοτικό Ολοκληρώνεται από την περιφέρεια Αττικής η διαδικασία μεταφοράς μαθητών

Ολοκληρώνεται από την περιφέρεια Αττικής η διαδικασία μεταφοράς μαθητών

metafora_mathitesΦέτος, για πρώτη φορά, ξεκίνησε εγκαίρως η μεταφορά σχεδόν του συνόλου των μαθητών της περιφέρειας Αττικής από και προς τα σχολεία τους, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, 13.900 μαθητές όλων των περιφερειακών ενοτήτων έχουν ήδη στη διάθεση τους τα μισθωμένα από την περιφέρεια Αττικής μεταφορικά μέσα. Εντός των ερχόμενων ημερών, θα προστεθούν δρομολόγια για επιπλέον 3.200 μαθητές, με βάση τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 10ης Σεπτεμβρίου 2015. Συνολικά, 17.100 μαθητές μετακινούνται προς και από τα σχολεία τους, με μισθωμένα μεταφορικά μέσα από την περιφέρεια. Καλύπτεται δηλαδή το 91% των αναγκών.

Ανά Περιφερειακή Ενότητα οι 13.900 μαθητές κατανέμονται, ως εξής:

Ανατολική Αττική: 7.470,

Δυτική Αττική 2.370,

Π.Ε. Πειραιά: 850,

Π.Ε. Νήσων: 650,

Κεντρικός Τομέας: 490,

Νότιος Τομέας: 650,

Δυτικός Τομέας: 760,

Βόρειος Τομέας 660.

Η κάλυψη αυτή, επισημαίνει η περιφέρεια Αττκής, επιτεύχθηκε χάρη στον έγκαιρο προγραμματισμό και την προετοιμασία που ξεκίνησε ήδη από το Φεβρουάριο του 2015, καθώς και στη συντονισμένη προσπάθεια της περιφέρειας Αττικής με τη σχολική κοινότητα. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν με Διεθνείς Ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, γεγονός που διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία τους. Έτσι, κάθε πολίτης μπορεί να λάβει γνώση και να ελέγξει όλες τις αποφάσεις και όλα τα έγγραφα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά έχουν εγκαίρως εξοφληθεί για το σύνολο του μεταφορικού έργου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα που οι πληρωμές πραγματοποιούνταν με έναν χρόνο καθυστέρηση. Τέλος, η περιφέρεια Αττικής, όπως αναφέρει, συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, προκειμένου, το συντομότερο δυνατόν, να γίνει δυνατή η ασφαλής μεταφορά και των υπολοίπων μαθητών, με μισθωμένα από την περιφέρεια μεταφορικά μέσα, «γιατί έστω κι αν ένας μαθητής της περιφέρειας Αττικής δεν μεταφέρεται από και προς το σχολείο του, πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter