Αρχική InfoTeens Υγεία Ολοκληρώθηκε το πρώτο επιστημονικό συνέδριο του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών

Ολοκληρώθηκε το πρώτο επιστημονικό συνέδριο του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών

thumb_640

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διεξήχθη το πρώτο επιστημονικό συνέδριο του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών με θέμα «Cutting Edge Trauma and Emergency Surgery – Tricks, Tips, Techniques» ("Επείγουσα Χειρουργική και Τραύμα") στις 15 και 16 Μαϊου. Παράλληλα, διεξήχθη και το 21ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος & 9ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών. Στη διάρκεια των συνεδρίων, 9 Αμερικανοί και 3 Ευρωπαίοι ακαδημαϊκοί χειρουργοί έδωσαν διαλέξεις, προσφέροντας την πλούσια γνώση και εμπειρία τους στο κοινό.

Κατά τη διάρκεια συνεντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών, ο Δημήτρης Λινός, επίτροπος του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών και ο Γιώργος Βέλμαχος, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, τόνισαν πως θα δοθεί έμφαση σε νέες τεχνικές και πρωτοποριακές μεθόδους στην αντιμετώπιση της τραυματικής και επείγουσας χειρουργικής νόσου.

Κατά τη διάρκειατης πρώτης ημέρας των εργασιών, οι συμμετέχοντες άκουσαν για μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν στην επείγουσα χειρουργική, ενώ κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας οι εργασίες επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν στο τραύμα. Όπως προαναφέρθηκε, δόθηκε έμφαση σε νέες χειρουργικές και μη χειρουργικές θεραπείες όλων των νοσημάτων.

Την Κυριακή 17 Μαΐου έγινε online αναμετάδοση επεμβάσεων ρομποτικής χειρουργικής από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι Έλληνες γιατροί που διαπρέπουν στο εξωτερικό, όπως ο Δημήτρης Δημητριάδης, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Ενώ, τις εργασίες παρακολουθεί και ο Δρ Άντριου Γουόρσοου, καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και πρόεδρος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών.

Όσον αφορά το 21ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, αξίζει να σημειώσουμε ότι αποτελεί το πλέον επιτυχημένο φοιτητικό επιστημονικό θεσμό στη χώρα μας. Πρόκειται για μια τριήμερη επιστημονική συνάντηση, που χρόνο με το χρόνο προσελκύει ολοένα και αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.