Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Ένα βιωματικό ταξίδι στις αξίες, τις αρχές και τους μεγάλους σταθμούς του Ολυμπισμού στην Ελλάδα

Tο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στις 14 Μαΐου συμπλήρωσε έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας σηματοδοτώντας ένα νέο προορισμό στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Από την έναρξη λειτουργίας του, το Μουσείο, έχει υποδεχθεί επισκέπτες όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σημαντικές προσωπικότητες και διακεκριμένους αθλητές, έχει οργανώσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και workshops για μαθητικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους και έχει φιλοξενήσει τα πρώτα του Easter και Summer Camps.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο μουσείο, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε ένα υπερσύγχρονο χώρο και να ζήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από μία χρονολογική αφήγηση από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες λαμπερές διοργανώσεις.

Το Μουσείο προβάλει τις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπισμού, τους μεγάλους σταθμούς του Ολυμπιακού Ιδεώδους, τον ρόλο της Ελλάδας, αλλά και των Ελλήνων αθλητών και αναδεικνύει τον «Αγώνα», τη διαρκή προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του, σε κάθε πτυχή της ζωής του.

Οι Ελληνικές διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων (αρχαία Ολυμπία, Αθήνα 1896, Αθήνα 2004) αναδεικνύονται μέσα από μεγάλους σταθμούς της έκθεσης μαζί με πληροφορίες για τις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος και πλαισιώνονται από στιγμιότυπα και προσωπικά αντικείμενα Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που έγραψαν ιστορία.

Η έκθεση του Μουσείου αποτελείται από ένα μείγμα εκθεμάτων, τεκμηρίων και αναμνηστικών που προκαλούν το ενδιαφέρον και κεντρίζουν τον επισκέπτη σε κάθε του βήμα. Με τη συνδρομή ψηφιακών μέσων και τεχνολογίας αιχμής, αλλά και αυθεντικών τεκμηρίων η περιήγηση στο Μουσείο αποτελεί μια εντυπωσιακή και συγχρόνως αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία.

Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αναβιώνει στο Golden Hall

Στόχος του Μουσείου είναι να μεταλαμπαδεύσει τις Αξίες του Ολυμπισμού, να συστήσει τους αθλητές, τους ήρωες του Ολυμπιακού Κινήματος, να εμπνεύσει και να παρακινήσει, κάνοντας τον κάθε επισκέπτη να νιώσει τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιπλέον της Μόνιμης Έκθεσης στο Μουσείο, φιλοξενείται η περιοδική Έκθεση Μικτής Πραγματικότητας «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», στην οποία μέσω τεχνητής νοημοσύνης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν ψηφιακά στην Αρχαία Ολυμπία, όπως ήταν στην ακμή της πριν από 2.000 χρόνια.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Lamda Development S.A. με στόχο να στεγάσει ένα σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας, αλλά και να αναδείξει τη μοναδική συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού Κινήματος και την Αθήνα ως Ολυμπιακή Πρωτεύουσα.

Το Μουσείο αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων υπό τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)

Διαβάστε επίσης:

Ευγνωμονώ την έφηβη που “έσωσε” την 9χρονη κόρη μου από επιτήδειους στο παγωτατζίδικο

Ο Γκυ και οι μαγικές τρύπες

Αυτό το σπίτι δεν είναι αψεγάδιαστο, όμως είναι πάντα ανοιχτό και γεμάτο αγάπη