«Χειμερινή Αποστολή»: Δωρεάν εξετάσεις και εμβολιασμοί σε κατοίκους ακριτικών νησιών

Η Ομάδα Αιγαίου, εδώ και 21 χρόνια υπηρετεί τον άνθρωπο και την υγεία του με ταξίδια σε δυσπρόσιτα ακριτικά νησιά και στόχο πάντα την ενημέρωση, την πληροφόρηση και την παροχή ιατρικών πράξεων, που θα προλάβουν προβλήματα υγείας ή θα διαγνώσουν άλλα.

Μια αξιόλογη συμμαχία με στόχο την πρόληψη της υγείας των κατοίκων δυσπρόσιτων ακριτικών νησιών, δημιουργήθηκε αυτή τη χρονιά, με πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas σε συνεργασία με την «Ομάδα Αιγαίου» και την ομάδα «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία».

Η νέα αποστολή της Ομάδας Αιγαίου φέρει τον τίτλο «Χειμερινή Αποστολή 2016» και θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016. Η αποστολή θα περιλαμβάνει δωρεάν εμβολιασμό κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου καθώς και ενημερωτικές δράσεις και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού στους κατοίκους ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

1e1ebd1f2ff61e8183571826e98263e5

Πιο συγκεκριμένα, η Pfizer Hellas με δωρεά της θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της αποστολής στα νησιά Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκιούς, ενώ επιπλέον θα δωρίσει 200 13δύναμα εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου. Στα συγκεκριμένα νησιά υπάρχει εξαιρετική ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, καθώς τα κέντρα Υγείας είναι μη επαρκώς στελεχωμένα, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Οι εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, μεταξύ αυτών και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις και θα δοθούν ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη του εμβολιασμού ενηλίκων και παιδιών.

Η μακρόχρονη συνεργασία της Pfizer Hellas με την Ομάδα Αιγαίου, εξελίσσεται συνεχώς και εμπλουτίζεται με νέες δράσεις, πάντα με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των συνανθρώπων μας που κατοικούν σε δυσπρόσιτα ή ακριτικά νησιά της χώρας. Οι πρωτοβουλίες, που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια περιελάμβαναν την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στην Αμοργό καθώς και προγράμματα δωρεάν εμβολιασμών κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου.

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και υπεύθυνος του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας, δήλωσε: «Στην Pfizer Hellas επενδύουμε σε πρακτικές που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της υγείας των συμπολιτών μας σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Συμμετέχοντας ενεργά και αναπτύσσοντας συνεργασία με σημαντικούς συμμάχους στο πλευρό μας, θέτουμε ισχυρές βάσεις στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας, ιδίως για σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος. Δεσμευόμαστε ότι η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα συνεχιστεί και η έννοια της προσφοράς θα παραμείνει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας».

e01d7f26b5cdc2f81f404fb054cb41d7

Ο κ. Απόστολος Μπιλίρης, πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, δήλωσε σχετικά με τη φετινή δράση: «Η εξαιρετική συνεργασία με την Pfizer Hellas συνεχίζεται για ακόμη μια χρονιά, σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε πληθυσμούς ακριτικών νησιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την εταιρεία που θα βρεθεί για ακόμη μια χρονιά στο πλευρό μας και θα ανοιχτεί μαζί μας στις θάλασσες με έναν και μοναδικό στόχο, την πρόληψη…

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr