Αρχική Νέα Ομάδα καθολικών ζητά από τον Παπά να επιτρέψει τις αμβλώσεις ως προστασία από τον ιό Ζίκα

Ομάδα καθολικών ζητά από τον Παπά να επιτρέψει τις αμβλώσεις ως προστασία από τον ιό Ζίκα

Μια Ρωμαιοκαθολική ομάδα στο Βατικανό απευθύνει έκκληση προς τον Πάπα Φραγκίσκο να ενθαρρύνει τα μέλη της Εκκλησίας να «ακολουθήσουν τη συνείδησή τους» και να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης ή να επιτρέψει στις γυναίκες να προχωρήσουν σε άμβλωση, προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τον ιό Ζίκα.

Οι εξελίξεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με την οποία ενημερώνει τις γυναίκες σε περιοχές που έχουν προσβληθεί από τον ιό να προστατεύσουν τον εαυτό τους, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χρησιμοποιώντας ειδικά εντομοαπωθητικά και να έρχονται σε επαφή με τους συντρόφους τους πάντα έχοντας πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Ο ιός Ζίκα έχει συνδεθεί με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες σε χιλιάδες μωρά στη Βραζιλία και εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Αμερική. Το πρώτο γνωστό κρούσμα του ιού Ζίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα και είναι πολύ πιθανό να μεταδόθηκε μέσω του σεξ και όχι από το τσίμπημα κουνουπιού.

Η ομάδα Catholics for Choice, μια φιλελεύθερη ομάδα που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, ανέφερε ότι θα "τρέξει" διαφημίσεις στους New York Times και El Dario de Hoy στο Ελ Σαλβαδόρ, την παραμονή (11/2) του ταξιδιού του Πάπα στην Κούβα και το Μεξικό. "Όταν φτάσεις αύριο (Παρασκευή) στη Λατινική Αμερική, σου ζητάμε να καταστήσεις σαφές στους αδελφούς σου ότι οι Καθολικοί μπορούν να ακολουθήσουν τη συνείδησή τους και να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης για να προστατεύσουν τον εαυτό και τους συντρόφους τους", αναφέρουν οι εν λόγω διαφημίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καθολική Εκκλησία διδάσκει ότι η ζωή ξεκινά από τη στιγμή της σύλληψης και ότι η άμβλωση είναι δολοφονία. Απαγορεύει τις μεθόδους αντισύλληψης, όπως τα προφυλακτικά, υποστηρίζοντας ότι μπλοκάρουν την πιθανή μετάδοση της ζωής. Η απαγόρευση, που καθιερώθηκε το 1968, έχει ευρέως αγνοηθεί σε πολλές προηγμένες χώρες, αλλά οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ακόμα ένα στίγμα που συνδέεται με τον έλεγχο των γεννήσεων σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής λόγω του διατάγματος. Το Βατικανό μέχρι στιγμής δεν έχει ασχοληθεί με το ζήτημα της αντισύλληψης σε σχέση με τον ιό Ζίκα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.