Ομελετίνια μεσογειακά

Σήμερα θα φτιάξουμε μια διαφορετική μίνι εκδοχή για την αγαπημένη μας μεσογειακή ομελέτας. Τα ομελετίνια είναι μια καλή επιλογή και για το μπουφέ του παιδικού πάρτι. Μπορείτε να επιλέξετε τη γέμιση της αρεσκείας σας ανάλογα με τα γευστικά σας γούστα αλλά και βάσει των υλικών που έχετε στο σπίτι. Εμείς, τα φτιάχνουμε και όταν θέλουμε να κάνουμε εκκαθάριση στο ψυγείο οπότε αξιοποιούμε όλα τα λαχανικά που έχουμε. Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά

6 μεγάλα αβγά
2 ασπράδια από μεγάλα αβγά
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/2 φλιτζ. γάλα 1% λιπαρά
1/2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
1/2 φλιτζ. φέτα
2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 πιπεριές ψιλοκομμένες
ελιές κομμένες σε κυβάκια

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 190C. Βάλε στα φορμάκια για μάφιν λίγο ελαιόλαδο. Σε μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αβγά και τα ασπράδια. Πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και  τα τυριά και το θυμάρι. Άφησε το μείγμα στην άκρη. Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε καλά το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και σοτάρισέ το για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το μαϊντανό και συνέχισε για άλλα 5 λεπτά. Άφησέ τα να κρυώσουν και μετά πρόσθεσε το μείγμα των πιπεριών και του κρεμμυδιού  και τις ελιές σε κυβάκια στο μπολ με τα χτυπημένα αβγά. Μοίρασε το μείγμα στα φορμάκια και τοποθέτησέ τα στο κέντρο του φούρνου. Ψήσε για 23 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν από πάνω και όταν βυθίσεις στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.  Άφησε τα ομελετίνια να κρυώσουν ελαφρά προτού τα ξεφορμάρεις και τα σερβίρεις.