Ομιλία στο 8ο Δημοτικό Αργυρούπολης: “Ποιος είναι ο Υπεύθυνος γονεϊκός ρόλος;” (10/2)

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 19.00 – 20.15, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ο Δημοτικό Αργυρούπολης διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία στο χώρο του σχολείου, με καλεσμένους ομιλητές τους Συμβούλους Ψυχικής Υγείας κκ Νάνσυ Ψημενάτου και Δημήτρη Κουτζαμάνη, με θέμα τον “Υπεύθυνο γονεϊκό ρόλο”.

«Η μητέρα και ο πατέρας χρωστάνε τα πάντα στο παιδί.
Το παιδί δεν τους χρωστάει τίποτα.»
Jules Renard

Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που αναρωτιούνται : «Είμαι καλός γονιός;» Και υπάρχει και μια άλλη που σκέφτεται: «Ασκώ τον γονεϊκό μου ρόλο με ευθύνη»; Υπάρχουν θέματα για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι για τα παιδιά μας και άλλα που δεν είμαστε. Αυτή η δήλωση εκπλήσσει τους γονείς που ρωτούν: «Μα δεν είμαι για όλα υπεύθυνος;»

Ξέρετε ότι:

  • Τα παιδιά μπορούν να παίρνουν μόνα τους αποφάσεις και οι γονείς που ασκούν υπεύθυνα το ρόλο τους ενθαρρύνουν αυτή τη διαδικασία;
  • Η επιβολή, η τιμωρία και η καταναγκαστική πειθαρχία δεν φέρνουν αποτελέσματα;
  • Τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να γνωρίζουν νέες εμπειρίες, να αποδέχονται τα λάθη τους και να μην φοβούνται την αξιολόγηση;
  •  Η πεποίθηση ότι τα παιδιά «χρωστούν» στους γονείς τα παγιδεύει σε δύσκολα σενάρια ζωής όπως τελειομανία, ακαμψία, δογματισμός κ.ά.
  • Οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται να θέσουν όρια και συνέπειες;

    Ελάτε να συζητήσουμε θέματα γύρω από τον γονεϊκό ρόλο, με έναν διαφορετικό τρόπο, δίνοντας έμφαση στην ευθύνη, την ελευθερία και την ισότητα. Ελάτε να μάθετε τρόπους να γευτείτε αυτή τη μοναδική σχέση που έχετε με τα παιδιά σας και να την χαρείτε στο μέγιστο.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε και να ακούσουμε και τις δικές σας εμπειρίες.

Συντονιστές συνάντησης: Νάνσυ Ψημενάτου & Δημήτρης Κουτζαμάνης, Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας