Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θεάματα «Όμηρος - Είκοσι μία εισαγωγικές μελέτες» σε μια βραδιά για τους λάτρεις της κλασικής φιλολογίας στη Στοά του Βιβλίου (16/1)

«Όμηρος - Είκοσι μία εισαγωγικές μελέτες» σε μια βραδιά για τους λάτρεις της κλασικής φιλολογίας στη Στοά του Βιβλίου (16/1)

Homer coverΟ διεθνούς φήμης σκηνοθέτης της Ιλιάδας Στάθης Λιβαθινός και οι πανεπιστημιακοί Φλώρα Μανακίδου, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ιωάννης Καζάζης, Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μενέλαος Χριστόπουλος, Πρόεδρος του Κέντρου Οδυσσειακών Σπουδών και Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και η Μαρία Νούσια, Επίκουρος Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό βιβλιόφιλο κοινό την σπουδαία έκδοση "Όμηρος: Είκοσι μία εισαγωγικές μελέτες", που αποτελεί μετάφραση του Cambridge Companion to Homer και διατίθεται από τις εκδόσεις Σ. Ι.  Ζαχαρόπουλος. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις 20 το βράδυ στη Στοά του Βιβλίου.

Πρόκειται για συλλογικό έργο που αρχικά εκδόθηκε στα αγγλικά από το Cambridge University Press με τη συνεργασία μιας διεθνούς ομάδας κορυφαίων ομηριστών και συγκριτολόγων υπό την επιμέλεια του Robert Fowler, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Οι ομιλητές της εκδήλωσης θα αναφερθούν στη θεματολογία του συγγράμματος, το οποίο απευθύνεται κατ' αρχάς σε φοιτητές φιλολογίας και γενικότερα σε όλους αυτούς που διδάσκουν Όμηρο στο σχολείο, αλλά ενδιαφέρει βαθιά και κάθε λάτρη της λογοτεχνίας και της ιστορίας του πολιτισμού, καθώς παρουσιάζει με συστηματικό και κατανοητό τρόπο τα τελευταία πορίσματα για όλα τα κεφαλαιώδη ζητήματα της ομηρικής έρευνας, μεταξύ των οποίων είναι οι λογοτεχνικές αρετές, τα ιδεώδη και οι συνθήκες δημιουργίας των ομηρικών επών, καθώς και η σπουδαιότητά τους για τον δυτικό πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η ελληνική έκδοση είναι επιμελημένη από την καθηγήτρια Φλώρα Μανακίδου και εμπεριέχει ένα επιπλέον κεφάλαιο της ιδίας, το οποίο πραγματεύεται τη θέση του Ομήρου στη διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας της νεότερης Ελλάδας.

Στοά του Βιβλίου

Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.