Αρχική Νέα Ομοιοπαθητική για παιδιά (17/11)

Ομοιοπαθητική για παιδιά (17/11)

homopathy
Από τον Τάσο Παράση*

Γιατί τα παιδιά αγαπούν την ομοιοπαθητική;
Η ομοιοπαθητική έχει ωραία γεύση. Είναι εύκολο να δούμε ένα παιδί να ανοίγει το στόμα τους σαν πουλάκι και η μητέρα του να ρίχνει μέσα το φάρμακο. Η ομοιοπαθητική δεν έχει κανένα πρόβλημα υπακοής, όταν πρόκειται να δώσουμε στα παιδιά το χάπι τους.
Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα γίνονται με μια μικρή ποσότητα γαλακτοζάχαρου, αλλά το επίπεδο γλυκύτητας είναι τόσο μικρό που δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, ακόμη και για τους διαβητικούς ή την παιδική δυσανεξία της λακτόζης. Οι ουσίες τους είναι ακίνδυνες. Σαν γονείς ανησυχούμε για την ποσότητα των χημικών ουσιών που θα καταπιούν τα παιδιά μας. Με την ομοιοπαθητική δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ανησυχούμε, γιατί όλες οι ουσίες είναι εντελώς φιλικές από φυτά, ορυκτά ή ζώα.

 
Τα παιδιά αγαπούν τον τρόπο που οι ομοιοπαθητικοί τους κάνουν ερωτήσεις. Αυτό διευκολύνει τον ομοιοπαθητικό να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να επιλέξει την κατάλληλη ομοιοπαθητική ουσία. Οι γονείς μερικές φορές εκπλήσσονται, όταν στην πρώτη επίσκεψη μαθαίνουν νέα πράγματα για το παιδί τους, όπως για τους πονοκεφάλους του, τους εφιάλτες ή τη δυσκοιλιότητα του.

 
Τα παιδιά φαίνεται ότι γνωρίζουν με κάποιο τρόπο ή έχουν έκτη αίσθηση ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι καλά γι' αυτά. Πάντως αξίζει να έχουν τις εναλλακτικές θεραπείες αντί τα συμβατικά και επικίνδυνα φάρμακα. Είναι σοφό να βάλουμε στην άκρη τα κοινά φάρμακα των εταιρειών για τις ώρες που τα παιδιά θα τα έχουν πραγματικά ανάγκη και να χρησιμοποιούμε την ομοιοπαθητική για τα υπόλοιπα καθημερινά, όπως το κοινό κρυολόγημα, τη φαρυγγίτιδα, την αμυγδαλίτιδα, τη λαρυγγίτιδα, την εποχική γρίπη, τις ωτίτιδες, την ιγμορίτιδα, τη βρογχίτιδα, την πνευμονία, τα ατυχήματα ή τις παιδικές ασθένειες (ανεμοβλογιά, ιλαρά, μαγουλάδες, κοκκύτης κ.ά.).

* Ο Τάσος Παράσης είναι ομοιοπαθητικός και διδάσκει στη σχολή της Ακαδημίας στην Kηφισιά

ΗΛΙΟΣΦΑΙΡΑ
Σαλαμίνος 24 Μαρούσι, τηλ. 6993 479 082

Δευτέρα 17-11-2014 στις 18:30


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.