Ώρα για διακοπές: Βιβλία που θα κάνουν ακόμα πιο ευχάριστο το καλοκαίρι των παιδιών

Τα σχολεία κλείνουν και ένα μακρύ, θερμό καλοκαίρι ξεκινάει για τα παιδιά φέρνοντας μαζί του χαρές, γέλια, ανεμελιά, αλλά και γκρίνιες. Οι μέρες πια είναι πολύ μεγάλες και χωρίς τα πηγαινέλα στα σχολεία και τις εξωσχολικές δραστηριότητες τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τους δύσμοιρους γονείς που η δική τους ρουτίνα δεν περιλαμβάνει κατ’ ανάγκη μια τόσο μεγάλη περίοδο ανάπαυλας και ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν τα επίμονα «βαριέμαι» των παιδιών. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι απλή και κρύβεται στις σελίδες των βιβλίων.

Μάθηση και παιχνίδι για τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν να προτείνουν μια μεγάλη γκάμα από βιβλία παιχνιδιών και δραστηριοτήτων για κάθε ηλικία, γούστο ή διάθεση· τέρατα, πειρατές, σπαζοκεφαλιές, λαβύρινθοι, ζωγραφική, κρυπτόλεξα, ασκήσεις και δραστηριότητες με τη μορφή παιχνιδιών που θα βοηθήσουν τα παιδιά να εμπεδώσουν την ύλη του νηπιαγωγείου και του δημοτικού (αυτό το τελευταίο δεν το λέμε στα παιδιά, γιατί θα βγάλουν αλλεργία, το ξέρουμε μόνο εμείς), όλα περιλαμβάνονται στα νέα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο που θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Επιλέξτε μαζί με τα παιδιά σας εκείνο που τους ταιριάζει περισσότερο.

Ας γνωρίσουμε τα καλοκαιρινά παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων των εκδόσεων Μεταίχμιο

Σειρά: «Ώρα για διακοπές»

Έξι βιβλία, από τα προνήπιο μέχρι και τη Γ΄ Δημοτικού, με ποικιλία δραστηριοτήτων πλήρως προσαρμοσμένων στο Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, γραμμένα από έμπειρους παιδαγωγούς, ώστε τα παιδιά να εμπεδώσουν την ύλη της κάθε τάξης χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας. Με πλούσιο εικονογραφικό υλικό ασκούν παράλληλα την κριτική τους ικανότητα και περνούν ευχάριστες ώρες με εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Σειρά: «Καλοκαιρινά παιχνίδια»

Στη γνωστή και αγαπημένη σειρά «Καλοκαιρινά παιχνίδια» ανανεώνονται και κυκλοφορούν ξανά τα τρία βιβλία για τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού που ανακεφαλαιώνουν την ύλη και προετοιμάζουν τα παιδιά για να συνεχίσουν το ταξίδι της σχολικής τους ζωής με περισσότερες γνώσεις μέσα από περιπλανήσεις σε μαγικούς τόπους, εκδρομές στην εξοχή, αλλά και στη θάλασσα. Έκπληξη! Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει κι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.Ανατριχίλες. Ζωγραφιές και παιχνίδια
Τερατο-ζωγραφιές και παιχνίδια


Τέρατα, φαντάσματα, μάγισσες και πειρατές -αγαπημένα θέματα των παιδιών- τρυπώνουν στις σελίδες τεσσάρων φανταστικών βιβλίων και τους κρατούν συντροφιά και στις καλοκαιρινές διακοπές.

Ζωγραφική, λαβύρινθοι, κουίζ, σύγκριση εικόνων, συμπλήρωση εικόνας και πολλές ακόμα δραστηριότητες με αυτοκόλλητα σε δύο βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα κανενός γονιού-ταξιδιώτη, σε πλοία, καράβια, αεροπλάνα, αυτοκίνητα ή λεωφορεία.