Αρχική Infokids Υγεία Origami γερανοί συμβολίζουν τις Σπάνιες Παθήσεις και άλλες δράσεις σήμερα στο Ίδρυμα Ευγενίδου (28/2)

Origami γερανοί συμβολίζουν τις Σπάνιες Παθήσεις και άλλες δράσεις σήμερα στο Ίδρυμα Ευγενίδου (28/2)

posterΗ 28η Φεβρουαρίου είναι μια ξεχωριστή ημέρα καθώς είναι αφιερωμένη στις σπάνιες παθήσεις και στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται σε πάγκοσμιο επίπεδο απ' αυτές. Απώτερος στόχος της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων είναι η ευαισθητοποίηση όχι μόνο του κοινού, των ασθενών και των εκπροσώπων τους αλλά και των πολιτικών, των ερευνητών και των επαγγελματιών υγείας σχετικά με τις σπάνιες παθήσεις.

Από την πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, η οποία διοργανώθηκε το 2008 από την EURORDIS (την Ευρωπαϊκή Οργάνωση για τις Σπάνιες Παθήσεις) και από το Συμβούλιο των Ενώσεων, χιλιάδες εκδηλώσεις έχουν λάβει χώρα παγκοσμίως, επηρεάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων και προσελκύοντας την προσοχή των Μ.Μ.Ε.. Ως αποτέλεσμα αυτών των συνεχιζόμενων προσπαθειών έχει πυροδοτηθεί μια κίνηση για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής σχετικά με τις σπάνιες παθήσεις, καθώς και των Εθνικών Σχεδίων Δράσης για Σπάνιες Παθήσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ειδικότερα για το 2013, η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων είναι αφιερωμένη στη θεματική «Οι Σπάνιες Παθήσεις Δεν Έχουν Σύνορα». Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων αποσκοπεί στην ενημέρωση για τις αλλαγές στην πρόσβαση των ασθενών με σπάνιες παθήσεις στη διασυνοριακή φροντίδα υγείας, καθώς και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για καλύτερη περίθαλψη μέσω της οδού αυτής.

Origami-CraneΣτα πλαίσια του σημερινού εορτασμού, η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) προσκαλεί όλους τους ενδιαφερέμενους να παρερευθούν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 17:00 μ.μ., στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην ειδική εκδήλωση που θα διεξαχθεί υπό τον τίτλο «Οι Σπάνιες Παθήσεις Δεν Έχουν Σύνορα». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διανέμονται εκατοντάδες γερανοί που θα έχουν δημιουργηθεί με την Ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής (origami) και θα αντιπροσωπεύουν τις σπάνιες παθήσεις που έχουν καταγραφεί έως τώρα από την Π.Ε.Σ.ΠΑ. στη χώρα μας.

Παράλληλα θα διεξαχθεί μια σειρά εκδηλώσεων στην θεματική της ημέρας και ειδικότερα οι ακόλουθες δράσεις:

· Ξενάγηση των ασθενών/μελών της Π.Ε.Σ.ΠΑ. στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 3 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:00.

· Προβολή σχετικού τηλεοπτικού σποτ σε όλα τα κανάλια και ραδιοφωνικού σποτ σε όλους τους σταθμούς, από την 12η Φεβρουαρίου 2013 έως και την 4η Μαρτίου 2013.

· Διανομή έντυπου υλικού σε κεντρικά σημεία, με τη συνεργασία των Συλλόγων-Μελών της Π.Ε.Σ.ΠΑ.

· Δενδροφύτευση στον χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Μουσείου της Ακρόπολης, με σπάνια φυτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.