Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει το λαό» στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει το λαό» στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΙΨΕΝΠέντε παραστάσεις του έργου «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει το λαό», θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 25, 26, 31 /1 /14 και 1, 2 /2 / 14.

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν σε συμπαραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε. και των δημιουργών Χάρη Πεχλιβανίδη και Κορίνας Βασιλειάδου, οι οποίοι με την πρότασή τους, υπό τον αγγλικό τίτλο «Μin(d)ing Ibsen: An Enemy of the people meets the people» απέσπασαν την «Υποτροφία Ίψεν 2013» ανάμεσα σε 99 συμμετοχές, στον διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό «Ibsen Scholarships», του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας.

Το έργο που προκύπτει, αποτελεί σύζευξη δύο θεατρικών φορμών, του κλασσικού αστικού δράματος του Ίψεν και του είδους που ονομάζεται «Θέατρο Ντοκουμέντο», που στη συγκεκριμένη περίπτωση πραγματεύεται την εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική.

Στο πρώτο μέρος των παραστάσεων το λόγο έχουν οι ηθοποιοί, ενώ στο δεύτερο, καλούνται άνθρωποι σχετικοί με το θέμα, οι οποίοι με αφορμή το έργο του Ίψεν, θέτουν και προκαλούν επίκαιρα ερωτήματα.

Η επιλογή της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, ως χώρος κατεξοχήν δημοσίου διαλόγου, κρίνεται από τους συνδιοργανωτές απόλυτα δικαιολογημένη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του «Ibsen Schollarships».

Συντελεστές
Σύλληψη και σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου – Χάρης Πεχλιβανίδης
Δραματουργικός σύμβουλος: Πρόδρομος Τσινικόρης
Μετάφραση (από τα αγγλικά): Δημήτρης Ναζίρης
Σκηνικά, Φωτισμοί-video mapping: Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια: Στέλλα Γκρεκιώτη
Οργάνωση παραγωγής: Σταυρούλα Δημητριάδου
Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Διανομή: Μιχάλης Φωτόπουλος, Έφη Σταμούλη, Ειρήνη Κυριακού, Κώστας Χατζησάββας, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης και Χάρης Πεχλιβανίδης

Ημερομηνίες παραστάσεων: 25, 26, 31 Ιανουαρίου και 1, 2 Φεβρουαρίου.
Ώρα έναρξης: 21:00 (Τηλέφωνο Κρατήσεων : 2315. 200.200)

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις κρατήσεις στα ταμεία του Κ.Θ.Β.Ε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter