Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Όσα περισσότερα αναψυκτικά πίνουν τα παιδιά τόσο πιο βίαια γίνονται

Όσα περισσότερα αναψυκτικά πίνουν τα παιδιά τόσο πιο βίαια γίνονται

soft-drink

Μέχρι τώρα οι ειδικοί μάς τόνιζαν πόσο επιβλαβή για την υγεία, αλλά και το βάρος των παιδιών μας είναι τα αναψυκτικά κυρίως λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης που περιέχουν.

Πρόσφατη έρευνα έρχεται να αναδείξει μια άλλη πλευρά του προβλήματος, όπως ότι τα παιδιά που πίνουν πολλά ανθρακούχα αναψυκτικά γίνονται πιο επιθετικά.

Ομάδα επιστημόνων, της οποία επικεφαλής είναι η Σακίρα Σούλια, βοηθός καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια διαπίστωσε τη μεγάλη σύνδεση της κατανάλωσης αναψυκτικών με το επίπεδο επιθετικότητας των παιδιών. Τα παιδιά καταστρέφουν αντικείμενα που ανήκουν σε άλλους, συμμετέχουν σε καυγάδες και επιτίθενται σε ανθρώπους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 3.000 παιδιά, πάνω από το 40% των παιδιών έπιναν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό την ημέρα, ενώ μόνο το 4% κατανάλωνε πάνω από τέσσερα.

Όσο περισσότερο έπιναν τόσα περισσότερα προβλήματα σχετικά με επιθετική συμπεριφορά εμφάνιζαν.

Τα παιδιά που έπιναν δύο ή παραπάνω αναψυκτικά την ημέρα, ήταν δύο φορές πιθανότερο να καταστρέψουν αντικείμενα άλλων ή να χτυπήσουν κάποιον συνομήλικό τους ή μη.

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Η καφεΐνη που περιέχεται σε αυτά τα αναψυκτικά οδηγεί σε κακή ποιότητα ύπνου, κατάθλιψη και παρορμητική συμπεριφορά, ενώ ανακάλυψαν ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης ελαττώνει και την επιθετικότητα των παιδιών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.