“Όταν έρχονται φίλοι των παιδιών μου στο σπίτι τους ζητώ να αφήσουν τα κινητά στην είσοδο”

Παιδιά και κινητά τηλέφωνα: Ο συνδυασμός αυτός είναι σίγουρα ένα αμφιλεγόμενο θέμα που απασχολεί πολύ γονείς, εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους.

Το αν θα αφήσει ένας γονέας το παιδί του να έχει κινητό είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση και εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Μια μητέρα, η οποία έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα χρήσης κινητού τηλεφώνου στα δύο παιδιά της προχωρά ένα βήμα παραπέρα και… απαγορεύει τα κινητά στις συναντήσεις των παιδιών με τους φίλους τους, όταν αυτές γίνονται στο σπίτι τους.

Συγκεκριμένα, η Glennon Doyle έχει καθιερώσει τις «άνευ κινητού συναντήσεις» στο σπίτι για τα παιδιά της και ο λόγος είναι πολύ καλός. Επιπλέον, όπως φαίνεται και από το post της στο Instagram, όπου έκανε γνωστή αυτή την απόφασή της, τα παιδιά δεν αντιδρούν αρνητικά σε αυτή την «απαγόρευση».

Αντίθετα, συζητούν, γελάνε, παίζουν και… θυμούνται ότι είναι παιδιά και – πάνω από όλα – φίλοι!

Διαβάστε τα όσα γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό και πείτε μας αν θα υιοθετούσατε την ίδια πολιτική.

«Αγαπάω τα παιδιά μου πάρα πολύ. Και το ίδιο αγαπώ και τους φίλους τους. Τους αγαπάω τόσο που θέλω να μιλούν ο ένας στον άλλο όταν έρχονται στο σπίτι μας. Οπότε η σύντροφός μου και εγώ αποφασίσαμε ότι οι φίλοι των παιδιών μας όταν θα έρχονται στο σπίτι θα αφήνουν τα κινητά τους… στην είσοδο.

Όλα τα παιδιά ξαφνιάζονται όταν του ακούν, αλλά φαίνεται να νιώθουν και μια μικρή ανακούφιση. Μετά από λίγο κοιτάζονται μεταξύ τους και συζητούν. Και χορεύουν και μαγειρεύουν και γελούν και κάνουν όλα αυτά που κάνουν τα παιδιά όταν είναι κοντά το ένα στο άλλο και δεν αποσπώνται από κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Το βασικότερό είναι ότι θυμούνται ότι είναι με τους φίλους τους και δεν χρειάζεται να βρίσκονται πουθενά αλλού…»

Διαβάστε το αρχικό post