Αρχική Η φωτογραφία της ημέρας Όταν η 10χρονη Σαϊμά ξεσπά σε κλάματα...

Όταν η 10χρονη Σαϊμά ξεσπά σε κλάματα...

Saima

Η Σαϊμά, 10 ετών, ξεσπά ξαφνικά σε κλάματα κατά τη διάρκεια μιας ψυχαγωγικής άσκησης στην τάξη της.
Βρισκόμαστε στο δημοτικό σχολείο Θηλέων Σουτζαγιέ, στη Γάζα. Τα μαθήματα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες και τα παιδιά συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες, υποστηριζόμενες από τη UNICEF. Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων, να ηρεμήσουν οι μαθητές από τη φρίκη των 50ήμερων συρράξεων που διαδραματίστηκαν πρόσφατα στην περιοχή.
Για πολλά παιδιά, αυτή η ατμόσφαιρα ηρεμίας και παιχνιδιού, είναι μια ευκαιρία να απωθήσουν από το μυαλό τους τα συναισθήματα και τα τραύματα που τους προκάλεσαν οι καταστροφικές στιγμές που βίωσαν. Πόσο μάλλον η Σαϊμά, που έζησε το θάνατο του πατέρα της και της μόλις 2 ετών αδελφή της, Ντιμά, κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού.
Σήμερα, η Σαϊμά, παρακολουθείται από ειδικό, στο Παλαιστινιακό Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Επίλυση Συγκρούσεων, το οποίο υποστηρίζεται από τη UNICEF.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.