Όταν ο Δίας συνάντησε τον Κρόνο: Όσα δεν είδαμε χθες βράδυ από το σπάνιο φαινόμενο της “Μεγάλης Σύζευξης”

(Η φωτό είναι του κορυφαίου μετεωρολόγου Ed Piotrowski, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter)

Η έντονη συννεφιά δυστυχώς δεν επέτρεψε στους περισσότερους από εμάς να απολαύσουμε τη «Μεγάλη Σύζευξη», όπως την αποκαλούν οι μετεωρολόγοι, του Δία με τον Κρόνο, η οποία έλαβε χώρα χθες βράδυ. Ο λόγος για το, κατά τους Χριστιανούς, «Άστρο της Βηθλεέμ», το οποίο παρατήρησαν και οι 3 Μάγοι και χάρη σε αυτό οδηγήθηκαν στη φάτνη όπου γεννήθηκε ο Χριστός.

Χάρη στα social media, ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι μας έκαναν ένα μεγάλο δώρο, δημοσιεύοντας τις εικόνες και τα βίντεο που κατέγραψαν από διάφορα σημεία του πλανήτη. Φωνάξτε, λοιπόν, τα παιδιά και δείξτε τους τα παρακάτω:

Αρχικά, αξίζει να παρατηρήσετε την εικόνα που κατέγραψε από το τηλεσκόπιό του λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο γνωστός Αμερικανός μετεωρολόγος Ed Piotrwoski, και εκ των υστέρων δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας, ότι είναι επίσης εμφανή τα 4 φεγγάρια του Δία, δηλαδή ο Γανυμήδης, η Καλλιστώ, η Ιώ και η Ευρώπη.

Επίσης, αξίζει να αφιερώσετε μερικά λεπτά και να παρατηρήσετε την ευθυγράμμιση μέσω της σελίδας CosmoSapiens στο YouTube που κατέγραψε όλο το γεγονός live (και μπορείτε να το δείτε εδώ):

Όσο για την εικόνα της σύζευξης από τη γη; Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία της NASA, από έναν σχετικά πιο καθαρό ουρανό.

Αξίζει να επαναλάβουμε, ότι το φαινόμενο αυτό είχε, σύμφωνα με τους αστρονόμους, 800 χρόνια συμβεί, ενώ αναμένεται να επαναληφθεί το 2080.