Όταν ο καθαρισμός της βουλωμένης, παιδικής μυτούλας γίνεται παιχνίδι

Όταν ο καθαρισμός της βουλωμένης, παιδικής μυτούλας γίνεται παιχνίδι

Διανύουμε την εποχή αυτή, που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, με αποτέλεσμα πολλά παιδάκια να ταλαιπωρούνται -μεταξύ άλλων- και από έντονη καταρροή και μπούκωμα.

Από αυτό δεν κατάφερε να τη γλιτώσει ούτε το δικό μου παιδί και η βουλωμένη μυτούλα ομολογουμένως του έχει κάνει τη ζωή δύσκολη.

Κι επειδή ακόμη είναι μωρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει καλά, δυσανασχετεί, κλαίει και γκρινιάζει, γιατί ως γνωστόν τα βρέφη αναπνέουν μόνο από τη μύτη.

Είχα δοκιμάσει ό,τι αποσυμφορητικό κυκλοφορούσε στην αγορά, ωστόσο η κατάσταση δεν έδειχνε να βελτιώνεται και οι ενοχλητικές μυξούλες συνέχιζαν να ταλαιπωρούν το μωρό μου.

Μέχρι που ο παιδίατρος μού σύστησε τον ρινικό αποφρακτήρα BennyΓια να πω την αλήθεια μου, δεν τον γνώριζα, ωστόσο από την πρώτη φορά που τον χρησιμοποίησα στο  μωρό μου, δεν τον αλλάζω.

Ένας πρωτοποριακός αποφρακτήρας

Ο ρινικός αποφρακτήρας Benny αποτελεί ένα πρωτοποριακό αποσυμφορητικό μύτης για βρέφη και παιδιά, το οποίο μπορείτε να συνδέσετε με την… ηλεκτρική σας σκούπα!  Ναι, καλά διαβάζετε.

Ο Benny συνδέεται με το ένα άκρο του στον εύκαμπτο σωλήνα της οικιακής ηλεκτρικής σκούπας όταν είναι σε λειτουργία και με το άλλο άκρο, σε σχήμα ρύγχους από σιλικόνη, αναρροφά απαλά, σταθερά, γρήγορα και εύκολα τη βλέννα. 

Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από ιατρική ομάδα, είναι ενδεδειγμένος για βρέφη και μικρά παιδιά, ενώ η κατασκευή του σχήματός του όχι μόνο μειώνει την ένταση της αναρρόφησης της ηλεκτρικής σκούπας στo ασφαλές επίπεδο των 0,2 bar, ακόμη κι αν λειτουργεί στη μέγιστη ένταση, αλλά δημιουργεί γρήγορους σταθερούς και απαλούς μικρούς κύκλους αναρρόφησης.

Αυτό συμβάλλει στην άμεση ρινική αποσυμφόρηση μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς η βλέννα εύκολα και απαλά ακόμα και από τους μικρούς ρινικούς αεραγωγούς.

Μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα θα βοηθήσει το μωρό να ανακουφιστεί, να αναπνεύσει ελεύθερα, να ηρεμήσει, να θηλάσει, να φάει, να κοιμηθεί καλά κι εμείς οι γονείς… καλύτερα. 

Οδηγίες προς… αποσυμφόρηση

Πώς γίνεται ο καθαρισμός της μυτούλας του μωρού με το ρινικό αποσυμφορητή Benny: ​ Μεταφέρετε την ηλεκτρική οικιακή σκούπα κοντά σας και τοποθετήστε τη στο ρεύμα. Η σκούπα να είναι μόνο με τον εύκαμπτο σωλήνα της. Πάρτε το μωρό σας αγκαλιά και καθίστε άνετα στον καναπέ ή στην πολυθρόνα. Βάλτε σε λειτουργία την ηλεκτρική σκούπα. Εισάγετε το άκρο σε σχήμα καμπάνας του Benny εντός του στομίου του σωλήνα της σκούπας (η αναρρόφηση που κάνει η σκούπα σταθεροποιεί τον Benny στο σωλήνα της σκούπας). Κρατώντας το μωρό αγκαλιά και σταθερά ανάλογα με την ηλικία του στο ένα χέρι, βλέπε σχήματα, παίρνετε την κεφαλή αναρρόφησης του Benny με το άλλο σας χέρι με τρόπο ώστε ο σωλήνας σιλικόνης να είναι προς τα πάνω* και τοποθετείτε το ρύγχος σιλικόνης πότε στο ένα και πότε στο άλλο ρουθούνι του μωρού. Η συσκευή θα αρχίσει εύκολα και απαλά να ρουφά τις βλέννες που ταλαιπωρούσαν το μωρό σας. Εάν οι βλέννες είναι αποξηραμένες, θα πρέπει προηγουμένως να χρησιμοποιηθεί φυσιολογικός ορός για να μαλακώσουν.

Πώς γίνεται ο καθαρισμός της μυτούλας του μωρού με το ρινικό αποσυμφορητή Benny:

Μεταφέρετε την ηλεκτρική οικιακή σκούπα κοντά σας και τοποθετήστε τη στο ρεύμα. Η σκούπα να είναι μόνο με τον εύκαμπτο σωλήνα της.

Πάρτε το μωρό σας αγκαλιά και καθίστε άνετα στον καναπέ ή στην πολυθρόνα. Βάλτε σε λειτουργία την ηλεκτρική σκούπα.

Εισάγετε το άκρο σε σχήμα καμπάνας του Benny εντός του στομίου του σωλήνα της σκούπας. Η αναρρόφηση που κάνει η σκούπα σταθεροποιεί τον Benny στο σωλήνα της σκούπας.

Κρατώντας το μωρό αγκαλιά και σταθερά ανάλογα με την ηλικία του στο ένα χέρι, παίρνετε την κεφαλή αναρρόφησης του Benny με το άλλο σας χέρι με τρόπο ώστε ο σωλήνας σιλικόνης να είναι προς τα πάνω και τοποθετείτε το ρύγχος σιλικόνης πότε στο ένα και πότε στο άλλο ρουθούνι του μωρού.

Η συσκευή θα αρχίσει εύκολα και απαλά να ρουφά τις βλέννες, ενώ καθαρίζει μολυσματικούς παράγοντες από την μπουκωμένη μυτούλα του μωρού.

Προσοχή, όμως, στην περίπτωση που οι βλέννες είναι ξεραμένες, προηγουμένως θα πρέπει να έχετε χρησιμοποιήσει έναν φυσιολογικό ορό, προκειμένου να μαλακώσουν.

Μετά από κάθε χρήση συσκευή Benny αποσυναρμολογείται και πλένεται για να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Εύκολα, γρήγορα και υγιεινά για χαρούμενα μωρά

Ομολογώ, ότι στην αρχή αναρωτήθηκα πώς θα αντέξει το μωρό τον δυνατό ήχο της ηλεκτρικής σκούπας σε συνδυασμό με την αποσυμφόρηση της μυτούλας του. 

Ωστόσο, δεν υπήρχε απολύτως τίποτα για να το ενοχλήσει. Ούτε πόνος, ούτε κλάματα, ούτε φάρμακα, αντενδείξεις, ανταλλακτικά. Αν μάλιστα, το παιδάκι σας είναι και λίγο μεγαλύτερο, να είστε βέβαιοι, ότι θα το δει σαν παιχνίδι. 

Αν θα μπορούσα να περιγράψω τον Benny με λίγες απλές λέξεις θα ήταν εύκολος, υγιεινός, γρήγορος, οικολογικός, ασφαλής και φυσικά διασκεδαστικός.

Αποσυμφορεί, καθαρίζει, ανακουφίζει και απελευθερώνει την αναπνοή. Παράλληλα, μειώνει τον χρόνο ίασης, ιδιαιτέρως, όταν πρόκειται για λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού, ενώ προφυλάσσει και τη μαμά από την πιθανότητα μετάδοσης.

Και το πιο σημαντικό: είναι μία εξαιρετικά οικονομική επιλογή, καθώς δεν χρειάζεται ανταλλακτικά.  Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Μην χάνετε χρόνο, λοιπόν, αν ψάχνετε αποτελεσματικό αποσυμφορητικό μύτης για το παιδί σας, ακούει μόνο σε ένα όνομα: Benny !

*Θα το βρείτε μόνο στα φαρμακεία