Αρχική InfoMommy Σχέσεις Όταν οι ορμόνες «χορεύουν»...

Όταν οι ορμόνες «χορεύουν»...

Γράφει η Παναγιώτα Γιανναρά, πτυχιούχος μαία - εξωτερική συνεργάτιδα των μαιευτικών και γυναικολογικών κλινικών Μητέρα και Ρέα

Η μετάβαση από ζευγάρι σε γονείς είναι μια υπέροχη και ξεχωριστή περίοδος της ζωής μας. Ωστόσο, δεν παύει να είναι δύσκολη και αγχωτική, ιδιαίτερα για τις νέες μανούλες που αισθάνονται να τις βαραίνει το μεγαλύτερο κομμάτι της φροντίδας του μωρού.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά και της λοχείας οι ορμόνες "χορεύουν" με άμεση επίπτωση στην ψυχολογία της λεχώνας.

Πώς λοιπόν θα αναγνωρίσετε αν κάτι πάει στραβά;

1) Είναι σιωπηλή και ανέκφραστη
2) Κακή διάθεση, συχνά ξεσπάσματα. Παρουσιάζει αδικαιολόγητα επεισόδια με κλάμα και συναισθηματικές μεταπτώσεις ξαφνικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
3) Προβλήματα με τον ύπνο. Εκδηλώνεται με ασταθή ύπνο, εφιάλτες ή και πλήρη αϋπνία.
4) Έλλειψη ενέργειας, ατονία, έλλειψη ενδιαφέροντος για το νεογνό και των συνηθισμένων καθημερινών δραστηριοτήτων σε σχέση με εκείνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο toimerologio.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.