Αρχική Νέα Όταν τα Pokemon δάκρυσαν για τα παιδιά της Συρίας: «Έλα και σώσε με»

Όταν τα Pokemon δάκρυσαν για τα παιδιά της Συρίας: «Έλα και σώσε με»

Οι νεκροί στη Συρία για πολλούς στη Δύση είναι απλώς νούμερα. Όσο και εάν προκαλούν θλίψη και οργή, από ένα σημείο και μετά, τα συναισθήματα του κοινού για κάτι που μοιάζει τόσο μακρινό δεν μπορούν να συντηρηθούν.

Για αυτό μία ομάδα ακτιβιστών που μάχεται κατά του καθεστώτος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια τρέλα για το παιχνίδι Pokemon Go για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε παιδιά να κρατάνε από μία φωτογραφία με χαρακτήρες Πόκεμον, με το κείμενο από κάτω να πληροφορεί τον κόσμο σχετικά με ποια πόλη ή χωριό κατοικούν. Στη φωτογραφία που βλέπετε, το κείμενο μεταφράζεται ως εξής: «Είμαι από την Kafr Nabl στην επαρχία Idlib. Έλα και σώσε με».

13719749-Syria-Pokemon-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδάκια λένε με τον δικό τους, σπαρακτικό τρόπο: εάν όλοι εσείς εκεί στη Δύση έχετε τόσο ελεύθερο χρόνο ώστε να κυνηγάτε κάτι ψεύτικα πλασματάκια, τότε σίγουρα έχετε έστω και λίγο χρόνο για να βοηθήσετε τα παιδιά που υποφέρουν από τον πόλεμο στη Συρία.

2006

Cn0fRonXEAAOjDP

Δεν είναι όμως το μοναδικό παράδειγμα του πώς τα Pokemon έχουν χρησιμοποιηθεί για να γίνει μια ισχυρή δήλωση κατά του πολέμου. Ο καλλιτέχνης Moustafa Juno, ένας Σύριος που ζει πλέον στη Σουηδία, δείχνει τον Πίκατσου να προσπαθεί να ξεφύγει από την κόλαση του πολέμου.

Στη Δανία, ένας Σύριος γραφίστας με το όνομα Saif Tahnan, χρησιμοποίησε το ίδιο το παιχνίδι, μεταφέροντας το μέσα στα συντρίμμια της Συρίας. Αντί όμως να ψάχνει για Pokemon, σκοπός του είναι να βρει ασφάλεια, εκπαίδευση και ιατρικές προμήθειες. Ο Tahran είναι και ο ίδιος πρόσφυγας, αφού άφησε τη Συρία το 2011. Ταξίδεψε μέσω της Αιγύπτου και της Ιταλίας, πριν καταλήξει στη Δανία.

Σε συνεργασία με την Huffingtonpost.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.