Αρχική Infokids Υγεία "Όταν θυμώνει ο γιος μου, κρατάει την αναπνοή του! Είναι επικίνδυνο; Κάθε φορά που το μαλώνουμε...

"Όταν θυμώνει ο γιος μου, κρατάει την αναπνοή του! Είναι επικίνδυνο; Κάθε φορά που το μαλώνουμε...

child-face-655

«Όταν θυμώνει το παιδί μου, κρατάει την αναπνοή του! Είναι επικίνδυνο; Κάθε φορά που το μαλώνουμε ή του απαγορεύουμε να κάνει κάτι, στην αρχή κλαίει, μετά ουρλιάζει και τέλος κρατάει την αναπνοή του. Τα χείλη του μελανιάζουν και φοβάμαι μην πάθει κάτι! Οπότε αναγκάζομαι να υποχωρήσω. Πώς με συμβουλεύετε να το χειρίζομαι;»

Απαντά ο παιδοψυχολόγος Άρης Μαντουφάδης:

«Κατανοούμε την ανησυχία σας. Πρέπει να είναι πολύ τρομακτικό να βλέπετε το παιδί σας να μελανιάζει. Πιστέψτε μας όμως δεν κινδυνεύει. Απλά καταφέρνει να «περνάει» το δικό του. Ο μικρός καταλαβαίνει ότι με αυτή την τρομακτική συμπεριφορά, του κάνετε πάντα τα χατίρια. Καλό θα ήταν να αντιμετωπίζετε το κράτημα της αναπνοής, όπως θα αντιμετωπίζατε οποιοδήποτε συνηθισμένο νευρικό του ξέσπασμα. Μιλήστε του ήρεμα, αγκαλιάστε το, εξηγήστε του με χαμηλό τόνο γιατί δεν μπορείτε να του κάνετε τη χάρη που θέλει.

Ωστόσο, αν το παιδί συνεχίζει να κρατά την αναπνοή του με το παραμικρό, συζητήστε το με τον παιδίατρό σας, μήπως οφείλεται σε παθολογικούς παράγοντες και όχι σε εκνευρισμό.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.