- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Ούτε θάνατος παιδιού σε κρατάει, ούτε τίποτα. Η Ίριδα σου έκανε μεγάλο καλό που “‘εφυγε”. Να το θυμάσαι!»

«Δεν μπορώ να ζήσω πια στο σπίτι που πέθαναν τα κορίτσια»: Συγκλονίζει ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού της Ρούλας

3 μέρες πριν από την ημέρα που η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, [2] ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου ανταλλάσσουν μηνύματα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή T-live.

Η Τζωρτζίνα δείχνει να μη θέλει να επικοινωνήσει με τον πατέρα της και αυτός μαλώνει με τη σύζυγό του, θεωρώντας την υπεύθυνη για τη συμπεριφορά της κόρης του.

Ρούλα: Λοιπόν Μάνο, εσύ έχεις όρεξη για κουβέντα και παιχνίδια, εγώ όμως δεν μπορώ άλλο. Όσο έπαιξες, έπαιξες. Άντε βρες νέο παιχνιδάκι τώρα. Όταν θέλει η Τζωρτζίνα θα σε πάρει, θα της πω και εγώ. Όμως, δεν μπορώ να την πιέζω. Πρέπει να καταλάβεις ότι γι’ αυτήν είσαι απώλεια και μάλιστα τρίτη. Εμείς δεν ήμασταν μαζί όταν έγινε ό,τι έγινε.

Μάνος: Μη συνεχίζεις. Θα σε ξεφτιλίσω κι άλλο, όσο το λες.

Οι τεταμένες σχέσεις μετά το θάνατο της Ίριδας

Οι σχέσεις του ζευγαριού είναι τεταμένες. Η μόλις επτά μηνών Ίριδα είχε φύγει από τη ζωή στις 21 Μαρτίου 2021. Η διαδικασία του διαζυγίου έχει ξεκινήσει. Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει φύγει από το σπίτι. Σκοπεύει να πάει για να πάρει τα πράγματά του από αυτό και κατηγορεί την εν διαστάσει σύζυγό του για απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας.

Ρούλα: Ασφαλιστικά να μου κάνεις γιατί;

Μάνος: Γιατί με απειλείς και έχω και μήνυμα. Τώρα να δεις. Το κάνεις πιο διασκεδαστικό. Τρίχα να μου ακουμπήσουν μόνο…

Ρούλα: Εγώ δεν απειλώ κανέναν, ούτε είπα ποτέ ότι θα σε βαρέσει κανένας. Εγώ θα έρθω γιατί είπες ότι θα πάρεις όλα μου τα πράγματα. [3]

Μάνος: Τα ρούχα μου και τα οχήματα θα πάρω.

Ρούλα: OK! Πάρε τα πράγματά σου σε παρακαλώ και τα οχήματα. Αυτή είναι η αξία σου. Να φτάσουμε στα δικαστήρια για να μοιράσουμε ρόδες με δύο παιδιά πεθαμένα. Σε παρακαλώ μη με ξαναενοχλήσεις. Όταν σε ζητήσει η Τζωρτζίνα θα σε πάρει. Καλό βράδυ.

Μια μέρα μετά η Ρούλα Πισπιρίγκου γράφει στον Μάνο Δασκαλάκη:

«Ούτε θάνατος παιδιού σε κρατάει, ούτε τίποτα. Δεν έχω σκοπό να σου πάω κόντρα σε τίποτα. Θες να δώσεις, δώσε. Δεν θέλεις; Δεν πειράζει, μαγκιά σου! Ίσως κάποια στιγμή καταλάβεις… Να έχεις μια ωραία ζωή. Η μπέμπα σου έκανε μεγάλο καλό. Να το θυμάσαι και να μην την ξεχνάς!»

Η 33χρονη έχει φύγει από το σπίτι. Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται. Και στέλνει μηνύματα στον εν διαστάσει σύζυγό της στα οποία αφήνει να εννοηθεί ότι θα δώσει τέλος στη ζωή της. Ο Μάνος Δασκαλάκης προσπαθεί να την πείσει να γυρίσει στο σπίτι.

Μάνος: Γύρνα στο παιδί, γιατί χρειάζεται τη μάνα του. Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια; Σύνελθε.

Ρούλα: Γιατί πάντα αυτό ήθελες. Κανένας δεν θα σε πειράξει, ποτέ δεν το επέτρεψα και ποτέ δεν θα το επέτρεπα. Να είσαι καλά. Και το παιδί θα είναι. Γι’ αυτό δεν θέλω να έχω καμία απώλεια. Να ‘σαι καλά.

Μάνος: Σταμάτα τα ξεφτιλίκια πλέον. Δεν θα αλλάξεις τίποτα απολύτως με το να το κάνεις αυτό. Εσύ δημιουργείς απώλεια.

Ρούλα: Το ξέρω ότι ποτέ δεν θα άλλαζε τίποτα. Σου είπα. Δεν αντέχεται άλλος πόνος. Καλή συνέχεια.

«Δεν θέλω να λένε ότι είχα τρελή γυναίκα»

Μάνος: Εσύ δημιουργείς απώλεια. Αν κάνεις (…) θα μας κράζουν όλοι μετά. Δεν θέλω να λένε ότι είχα τρελή γυναίκα.

Ρούλα: Δεν μπήκες εσύ σε ένα άδειο σπίτι, δεν έχασες εσύ παιδιά και να σε παρατήσουν, δεν τα γέννησες, δεν τα μεγάλωνες, δεν ξύπναγες να ξέρεις τι θέλουν. Εσένα ποτέ τίποτα δε σου έκανε κανένας. Τώρα τι θέλεις; Να είμαι καλά; Στο είπα, δεν θα είμαι. Πάντα μου έλεγες να πεθάνω… Αυτό σε νοιάζει, αν θα σου πουν ότι είμαι τρελή; Μπράβο σου, συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά. Σ’ ευχαριστώ πολύ. Τουλάχιστον, μάθε στο παιδί τι θα πει αγάπη.

Μάνος: Πάλι αναστατώνεις εσύ τους πάντες. Δεν αφήνεις κανέναν να ηρεμήσει.

Μάνος: Στο παιδί θα μάθω μια χαρά τι θα πει αγάπη, γιατί εσύ δεν έχεις ιδέα μάλλον γι’ αυτό κάνεις έτσι. Γιατί ποτέ δεν ήθελες τη Τζωρτζίνα.

«Βγάλε τη βέρα γιατί γίνεσαι ρόμπα»

Ρουλα: Τη βέρα την άφησες;

Μάνος: Όχι, δική μου είναι. Ό,τι θέλω την κάνω.

Ρουλα: Σώπα ρε, εσένα σου έρχεται εμετός και έχεις τη βέρα; Βγάλε τη γιατί γίνεσαι ρόμπα. Άντε λοιπόν!

Μάνος: Δεν τη φοράω, μην αγχώνεσαι.

Ρουλα: Εγώ αλλά ξέρω, αλλά με εσένα τι να πιστέψω πλέον; Είπες θα την άφηνες. Ούτε αυτό, ούτε από φωτογραφίες δεν θα με ξαναδείς πέρα από αύριο.

Μάνος: Μπορείς να μου πεις γιατί συνεχίζεις και στέλνεις; Δεν νομίζω να σου είπα αυτή τη φορά ότι θα σου αφήσω τη βέρα.

Ρούλα: Πήγα από τη μάνα σου για να πάρω τα κλειδιά και μιλήσαμε. Της τα είπα όλα,, να ξέρεις. Μου είπε ότι για κάνα δυο μέρες θα είσαι εκεί. Επειδή θέλω να μείνω μόνη μου θα πάρει την Τζωρτζίνα η μάνα σου για κάποιες μέρες.

Στις 7 Απρίλιου, λίγο μετά τις 7.00 το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου γράφει στον Μάνο Δασκαλάκη

Ρούλα: Είσαι ο άνθρωπος που του έχω κάνει τρία παιδιά. Ο άνθρωπος που για οκτώ χρόνια ζούσα για αυτόν. Και είπες και «δεν θέλω να την ξαναδώ». Ποια δεν θες να ξαναδείς; Σ’ ευχαριστώ πολύ και εύχομαι το παιδί σου να μη βρεθεί στη θέση μου ποτέ… Και να είμαστε απέξω από ένα δωμάτιο να δούμε αν πέθανε ή ζει ή δεν θα το ξαναδούμε. Πάρε την ρε, αν αυτό θέλεις. Πάρε την και στο νέο σου σπίτι και στη νέα σου γυναίκα, να δω τι θα καταλάβεις.

Ρούλα: Θα έπρεπε έστω να ντρέπεσαι λίγο που έξω από το θάλαμο με το νεκρό παιδί σου με έπιανες και μου έλεγες «εγώ θα είμαι μαζί σας, μαζί για πάντα και ζήταγες συγνώμη». Αλλά βέβαια, δεν σέβεσαι τους ζωντανούς, θα σεβόσουν το νεκρό παιδί σου; Αυτός είσαι βέβαια. Αντί να είσαι στο παιδί σου, πας και της λες ότι να’ ναι, μέχρι να γίνει κι αυτό φωτογραφία. [3] Γιατί τότε εσύ θα πρέπει να αυτοκτονήσεις, όχι εγώ. Για τίποτε δεν ξέρεις για πόσο θα είναι… Τίποτα δεν είναι δεδομένο… Αλλά, εσένα τι σε νοιάζει;

Το μόνο που σε νοιάζει είναι ο εγωισμός σου και ο (η εξωσυζυγική σχέση). Ε, μείνε με τον (…) τώρα, να δεις πόσο ωραία είναι η ζωή. Γιατί εγώ το παιδί θα το πάρω και δεν θα το ξαναδείς και πήγαινε σε όποιον δικαστή θέλεις. Με αυτά που μας κάνεις το λιγότερο που είσαι, είναι επικίνδυνος για μας… Και πάρε όποιον θες και κάνε παράπονα ότι σε ενοχλώ. Γιατί εγώ χθες δεν απάνταγα στα μηνύματα σου τα «αυτοκτόνα», «ξεφτίλα» και λοιπά. Σήμερα ήθελα να απαντήσω, γιατί χθες δε θα σου μίλαγα ήρεμα. Τελευταία φορά που μας ακούς και μας βλέπεις και μείνε μόνος σου με τον εγωισμό σου.

Μηνύματα που αντάλλαξε το ζευγάρι, λίγο αργότερα:

Ρουλα: Σήκωσέ το σε παρακαλώ, γιατί μίλησα με το δικηγόρο. Να σε ρωτήσω κάτι, να ξέρω τι θα πω.

Μάνος: Σε παρακαλώ πολύ μη με ξαναπάρεις. Ό,τι θες, τα ξέρει όλα ο δικηγόρος μου.

Ρούλα: Μπορώ να σε ρωτήσω ένα λεπτό κάτι και κλείσε το. Να σε ρωτήσω κάτι για το παιδί θέλω, ήρεμα. Εγώ δεν θα σου μιλήσω άσχημα. Ένα λεπτό μόνο να σε ρωτήσω κάτι. Να ξέρω. Και δεν θέλω να σου το στείλω σε μήνυμα, είναι σοβαρό.

Μάνος: Γραπτά ό,τι θες.

Ρουλα: Δε γίνεται. Σε παρακαλώ. Ένα λεπτό σου λέω. Είναι σοβαρό. Θα μου πεις τι θα κάνουμε με αυτό που θα σε ρωτήσω, γιατί δε γίνεται να το μάθουν οι δικηγόροι. Αλήθεια, είναι σοβαρό.

Μάνος: Όλα με το δικηγόρο.

Ρουλα: Αυτό δε γίνεται, αλήθεια. Θα μπλέξουμε άσχημα. Σε παρακαλώ. Θέλω μόνο να σε ρωτήσω αν έχεις πει στο δικηγόρο.

Μανος: Τα πάντα ξέρει ο δικηγόρος και έχει όλες τις συνομιλίες μας. Τα ξέρει όλα. Ό,τι θες τα λες εκεί. Μη με ξαναπάρεις σε παρακαλώ και ό,τι θες γραπτά.

Ρουλα: Θα σε ρωτήσω κάτι θα μου απαντήσεις και κλείσε το. Σίγουρα δεν το ξέρει, αλλά αν το ξέρει θα μπλέξουμε άσχημα. Θα σου πω και εγώ τι μου είπε ο δικηγόρος. Έχουμε παιδί πίσω μας, μόνο αυτό σκέψου.

Διαβάστε επίσης:

“Aυτοί τον οδήγησαν στην αυτοκτονία”: Το άγνωστο μαρτύριο του 13χρονου Μάκη – Τα 2 γεγονότα που δίνει έμφαση η Αστυνομία [4]

“Δεν πρόλαβε να κατακτήσει τους στόχους πρόλαβε να κατακτήσει τις καρδιές μας”: Συγκινούν τα μηνύματα για τον 14χρονο Μάκη [5]

Διάλογοι που εξοργίζουν: «Αντί να είσαι στη Τζωρτζίνα, πας και της λες ότι να’ ναι, μέχρι να γίνει κι αυτό φωτογραφία» [2]