Όχι πια δάκρυα στη βάφτιση!

greek-christening-photography-nottingham-043Αφού έχετε επιλέξει το όνομα του μωρού σας, τους νονούς του, τον τόπο και την ώρα της βάφτισης, ήρθε η ώρα για τη μεγάλη «βουτιά».

Μερικά δάκρυα είναι αναπόφευκτα κατά τη διάρκεια της βάφτισης, όμως για να αποφύγετε να εκνευριστεί το μωράκι σας και να αρχίσει να κλαίει γοερά, είναι καλό να έχετε φροντίσει:

  • Να έχετε την πιπίλα του και το αγαπημένο του κουκλάκι ή σεντονάκι, κάτι το οποίο στο μυαλό του μωρού είναι συνδεδεμένο με το αίσθημα της ασφάλειας.
  • Να έχετε εξοικειώσει το μωρό με τους νονούς του όσο και με την εικόνα της εκκλησίας, του παπά κτλ. Φροντίστε πριν από τη βάφτιση να περάσετε χρόνο μαζί με τους νονούς και να κάνετε μια βόλτα στην εκκλησία, ώστε να μην είναι η πρώτη φορά που το παιδί έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον.
  • Να έχετε οργανώσει κατάλληλα το χώρο όπου θα γδύσετε και θα ντύσετε το μωρό, ώστε αυτό να γίνει γρήγορα και χωρίς εκνευρισμό. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας καθαρή πάνα.
  • Σταθείτε κοντά του, κρατήστε το χεράκι του, χαϊδέψτε το στην πλάτη, κάντε ό,τι μπορείτε για να μειώσετε το άγχος του. Μπορεί για εσάς η βάφτιση να είναι μια ευχάριστη εμπειρία, για το μωρό σας όμως είναι κάτι εξαιρετικά διαφορετικό από αυτά που γνωρίζει μέχρι τώρα, οπότε είναι φυσικό να εκνευρίζεται.