Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Ουαλία: Γέννησε τρίδυμα αγοράκια παρά τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών!

Ουαλία: Γέννησε τρίδυμα αγοράκια παρά τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών!

1416224200451_wps_28_L_R_ON_CHILDS_NAMES_PENDIΗ 22χρονη Christie Fletcher από την Ουαλία ανακάλυψε έκπληκτη ότι ήταν έγκυος σε τρίδυμα, ενώ έπαιρνε το αντισυλληπτικό χάπι της κάθε ημέρα την ίδια ώρα με θρησκευτική ευλάβεια!

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, η Christie αποτελεί μία στις 25.000 περιπτώσεις γέννησης μη πανομοιότυπων τριδύμων, γεγονός που είναι περισσότερο σύνηθες στις περιπτώσεις της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η 22χρονη γυναίκα που έχει ήδη αποκτήσει ένα αγοράκι 2 ετών με τον 27χρονο σύζυγό της, αναφέρει: «Και με την πρώτη μου εγκυμοσύνη έπαιρνα αντισυλληπτικά χάπια, αλλά ομολογώ ότι δεν ήμουν τόσο προσεκτική στη λήψη τους. Μετά το πρώτο παιδί όμως, ακολουθούσα κατά γράμμα τον τρόπο χορήγησης».

Ωστόσο, είχε την υποψία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άρχισε να αισθάνεται συχνή αδιαθεσία, παρόμοια με εκείνη της πρώτης εγκυμοσύνης. Τότε αποφάσισε να κάνει το τεστ εγκυμοσύνης και ανακάλυψε ότι ήταν ξανά έγκυος. Το ζευγάρι υπέστη ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη όταν κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος, ο γιατρός τους ενημέρωσε ότι περιμένουν τρίδυμα!

Η Dr. Surabhi Nanda αναφέρει ότι ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων αντιβιοτικών ή χαπιών για την επιληψία, είναι πολύ πιθανό να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του αντισυλληπτικού χαπιού και συνεπώς να αυξήσουν τα ποσοστά αποτυχίας. Ωστόσο, είναι δύσκολο να πούμε αν η λήψη των αντισυλληπτικών και η τρίδυμη κύηση σχετίζονται άμεσα, καθώς οι πιθανότητες να συμβούν και τα δύο γεγονότα ταυτόχρονα είναι πράγματι πολύ χαμηλές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.