Αρχική InfoMommy Υγεία Π.Κουρουμπλής: Τον επόμενο μήνα τα "ακριβά" φάρμακα θα διατίθενται στα νοσοκομειακά φαρμακεία

Π.Κουρουμπλής: Τον επόμενο μήνα τα "ακριβά" φάρμακα θα διατίθενται στα νοσοκομειακά φαρμακεία

farmaka-farmakeio

Το Σάββατο 25/5 ο  Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών  στο  «Makedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τη φαρμακευτική πολιτική, ο υπουργός ανέφερε ότι μέσα στο Μάιο, θα κατατεθεί  ολοκληρωμένη πρόταση κύριος όρος της οποίας θα είναι το «Φάρμακο για Όλους». Επίσης θα προβλέπεται η στήριξη της παραγωγής φαρμάκου στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην πραγματική ανάπτυξη με τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η νέα αυτή πρόταση θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τη διεκδίκηση των υποχρεώσεων που οφείλουν να έχουν στην Ελλάδα τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε εκπρόσωποι του λαού και όχι των εταιρειών».

Παράλληλα δήλωσε ότι αναφορικά με τα λεγόμενα "ακριβά" φάρμακα, τα οποία προορίζονται σε σοβαρά και χρόνια πάσχοντες, θα προβλέπεται κλειστός προϋπολογισμός, χάρη στον οποίο θα τα προμηθεύονται οι ασθενείς εύκολα, χωρίς ταλαιπωρία από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων. Επίσης, μίλησε για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ με στόχο τους κλειστούς προϋπολογισμούς και τις μειώσεις στα καινοτόμα φάρμακα. Οι παραπάνω όροι θα συμβάλλουν στην αποφασιστική διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και τη  σταδιακή μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.