Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Π. Πελ/νησου: Πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό

Π. Πελ/νησου: Πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό

127404929_25e5a3f0aaΤην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης ενόψει της νέας σχολικής περιόδου.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου έχουμε δημιουργήσει ένα νέο θεσμό, τον οποίο θα αξιοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα αυτά ζητήματα για την Ελληνική κοινωνία με στόχο να εφαρμόσουμε μια σταθερή πολιτική, που θα έχει συνέχεια και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και ιδίως των νέων».

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής κατά του Καπνίσματος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, ο Αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας και παιδείας κ. Ανδρέας Πουλάς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Μισθός και το σύνολο των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ανάγκη «ο χώρος της παιδείας που πλήττεται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο από την κινητικότητα και τις οριζόντιες πολιτικές, να αναπτύξει τη δυναμική του, κύρια και πρώτα από τις δικές του δυνάμεις».

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός μοντέλου διαρκούς παρέμβασης και διαρκούς εμπλουτισμού του με νέες αντιλήψεις σε μια δομή, βασική πολιτισμική αντίληψη της οποίας θα είναι η ευεξία των πολιτών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ιδιαίτερα ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος είναι κρίσιμη, όχι μόνο για καλλιέργεια αντικαπνιστικής νοοτροπίας στους μαθητές, αλλά και για την τουριστική προβολή των δημόσιων χώρων και των χώρων εστίασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.