Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – Ας μάθουμε ποιος είπε την πιο «γλυκιά» ιστορία;

GLYKOULI

Το Glykouli.gr και ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥ.Ν.Ε.Δ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, διοργανώνουν εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 μμ.–23.00 μμ., με ελεύθερη είσοδο, με τη συμμετοχή του Στάθη Δρογώση και της Ραλλίας Χρηστίδου.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την τελετή λήξης του online διαγωνισμού συγγραφής, «Πες μου μια γλυκιά ιστορία» (30 Σεπτεμβρίου – 03 Νοεμβρίου 2014). Σκοπός της ενέργειας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού πάνω στο σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και η δημιουργία ενός χώρου έκφρασης των ανθρώπων με διαβήτη, μέσα από τις «γλυκιές ιστορίες» μας!

Στη μεγάλη βραδιά της απονομής θα διαβάσουμε ορισμένες ιστορίες, μεταξύ των οποίων και τις τρεις δημοφιλέστερες, όπως ψηφίστηκαν από το κοινό, και θα βραβεύσουμε τους νικητές και όχι μόνο! Θα ακολουθήσει συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες από το χώρο του Διαβήτη και της τέχνης, ζωντανή μουσική, και παράλληλα θα υπάρχει χορταστικό μπουφέ και ποτό για όλους.

Αναλυτικά, η συζήτηση θα πλαισιωθεί από τον Δρ. Χάρη Βασιλόπουλο, Ενδοκρινολόγο, Διευθυντή Τμήματος Ενδοκρινολογίας – Διαβήτη & Μεταβολισμού, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου, ΓΝΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, την Δρ. Ελίνα Γκίκα, Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Κλινική Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Διαβήτη, Νοσοκοµείο «ΜΗΤΕΡΑ» και τον κ. Σάντι Νικολαρέα, ζωγράφο, συγγραφέα και Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Κέντρου και Πολιτισμού.

Το μπουφέ *μας, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Glykouli.gr για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, θα είναι φτιαγμένο αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα, φαγητά με αλεύρι δίκοκκου σιταριού και επιδόρπια με γλυκαντικές ουσίες από στέβια και αγαύη.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν με αγάπη εκλεκτοί καλλιτέχνες, στηρίζοντας τις προσπάθειες μας για το Διαβήτη: η Ραλλία Χρηστίδου και ο Στάθης Δρογώσης θα στολίσουν με τις όμορφες φωνές τους την εκδήλωσή μας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για τους «μικρούς» μας φίλους, θα βρίσκεται εκεί η ομάδα της «ΤΡΟΦΟΥΠΟΛΗΣ», με διαδραστικά παιχνίδια και γνώσεις για τη σημασία της υγιεινής διατροφής (παιδικό τμήμα 19:00-20:00 μμ).

Ελπίζουμε, μέσα από αυτές τις «γλυκές ιστορίες», να σας βρούμε όλους στο πλευρό μας, στην καθημερινή μας προσπάθεια, στο σχολείο, την εργασία, το κοινωνικό και φιλικό μας περιβάλλον. Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες, σε μια υπέροχη βραδιά αλληλεγγύης και ορατότητας, και μια σπουδαία αφορμή ευαισθητοποίησης για το «Σακχαρώδη Διαβήτη».

Θα σας δούμε όλους εκεί !

* Για τη δημιουργία του μπουφέ μας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη χορηγία τους την εταιρεία «Ζωγράφος», τη ΒιοΥγεία Ε.Π.Ε., τη Rho Foods, το biobox.gr, το ζαχαροπλαστείο “Φύσις”, την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και την ΕΨΑ Α.Ε.

Με την υποστήριξη της Abbott Diabetes Care & ΧΑΡΑΖΩ.