Αρχική Νέα Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης σήμερα - Δύο μαθήτριες γράφουν τις σκέψεις τους για τη σημασία του εορτασμού

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης σήμερα - Δύο μαθήτριες γράφουν τις σκέψεις τους για τη σημασία του εορτασμού

freedomfromwarlogoΗ 20η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από το 2007 και τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Πρόκειται για την ημέρα που θυμόμαστε σε όλο τον κόσμο τη σημασία της κοινωνικής δικαιοσύνης, με απώτερο στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, για έναν καλύτερο κόσμο. Σε μια περίοδο που τα προβλήματα αυξάνονται για όλο τον πλανήτη, είναι σημαντικό να θυμόμαστε, πως υπάρχει και η κοινωνική δικαιοσύνη. Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους.

Δικαιοσύνη είναι η «τήρηση των αρχών του δικαίου» σε ατομικά ή κοινωνικά πλαίσια. Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι μια βασική αρχή για την ειρηνική και ευημερούσα συνύπαρξη εντός και μεταξύ των εθνών. Υποστηρίζουμε τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης όταν υπάρχει προώθηση της ισότητας των φύλων ή των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων λαών και των μεταναστών.Είναι ένα επιτακτικό και καθολικό αίτημα των ανθρώπων ενάντια στην κοινωνική αδικία. Ένα αίτημα που απαιτεί την κατάργηση προνομίων, την απονομή και προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, ώστε όλοι οι πολίτες μιας κοινωνίας να απολαμβάνουν κοινωνική ισότητα, ελευθερία, ισονομία, αξιοκρατία, ισοπολιτεία και αδελφοσύνη.Έχουμε προωθήσει την κοινωνική δικαιοσύνη όταν απομακρύνουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι λόγω του φύλου, ηλικίας, φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, πολιτισμού ή αναπηρίας.

Μπορούμε να κάνουμε εμείς την αρχή με τους γύρω μας, χωρίς να περιμένουμε πάντα τους άλλους να μας δείξουν το δρόμο!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1 των 20ου και 56ου Δημοτικών σχολείων Ηρακλείου, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.