Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων: Όσο υπάρχουν στον κόσμο παιδιά…

«Όσο υπάρχουν στον κόσμο παιδιά, ζώα, λουλούδια…. Μην φοβάστε, όλα θα πάνε καλά» έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης. Ναι υπάρχει ελπίδα, δείτε τις 30 φωτογραφίες που απεικονίζουν παιδιά να παίζουν, να νιώθουν μέσα απο το παιχνίδι ελευθερία, ζωντάνια και να μπορούν να είναι ο αληθινός τους εαυτός και θα το νιώσετε κι εσείς!

Η 15η Ιουλίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να εορτάζεται διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων και ως θέμα της έχει την δια βίου μάθηση. Μόνο μέσα από την γνώση αυτά τα παιδιά στις φωτογραφίες θα αποκτήσουν παιδεία και θα μπορέσουν να αλλάξουν τις συνθήκες διαβίωσής τους για να έχουν ενα καλυτερο αύριο και μια καλύτερη επιλογή!

Σήμερα, υπάρχουν 1.2 δισεκατομμύρια νέοι ηλικίας 15 έως 24 ετών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η ενεργός συμμετοχή των νέων σε προσπάθειες αειφόρου ανάπτυξης έχει κεντρική σημασία για την επίτευξη βιώσιμων, σταθερών κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία και για την αποτροπή των χειρότερων απειλών και προκλήσεων για την αειφόρο ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της ανεργίας, της φτώχειας, τως συγκρούσεων και της μετανάστευσης.

Ωστόσο, οι νέοι είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να είναι άνεργοι από τους ενήλικες και συνεχώς εκτίθενται σε υποδεέστερες θέσεις εργασίας, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες ανισότητες και έχουν μακροχρόνια και πιο επισφαλή διαστήματα μετάβασης από το σχολείο στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να είναι υποαπασχολούμενες και χαμηλότερα αμειβόμενες και να εργάζονται με μερική απασχόληση ή να εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις.

Παραδοσιακά διοργανώνεται η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων (15η Ιουλίου) από τις Μόνιμες Αποστολές του ΟΗΕ της Πορτογαλίας και της Σρι Λάνκα, μαζί με την UNESCO, τη ΔΟΕ και το Γραφείο του Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα για τη Νεολαία.

Φέτος η διοργάνωση εκδηλώσεων από τον ΟΗΕ για την Ημέρα αυτή, ως κεντρικό θέμα της έχει τους μηχανισμούς που απαιτούνται για τη λειτουργία της διά βίου μάθησης.

Ιφιγένεια Τσαντίλη

Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος M.Sc

www.ifigenia-tsantili.gr

πηγή: bodyinbalance.gr