Αρχική InfoDad Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Και 1 οικογένεια διαλυμένη από τον πόλεμο είναι πολύ

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Και 1 οικογένεια διαλυμένη από τον πόλεμο είναι πολύ

World-Refugee-DayΗ 20ή Ιουνίου είναι η ημέρα που όρισαν τα Ηνωμένα Έθνη για να τιμήσουν τη δύναμη και το κουράγιο των περισσότερων από 45 εκατ. ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω πολέμου ή διώξεων.

Η Ύπατη Αρμοστεία έχει ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης, με στόχο την προβολή των καταστροφικών επιπτώσεων του πολέμου στις οικογένειες. Δεκάδες διασημότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής την εκστρατεία «Και 1 οικογένεια διαλυμένη από τον πόλεμο είναι πολύ».
Μέσω μηνυμάτων και δυναμικής προτροπής σε δράση, η εκστρατεία «Και 1 οικογένεια διαλυμένη από τον πόλεμο είναι πολύ» έχει ως στόχο να υπενθυμίσει στο κοινό ότι, πίσω από τις στατιστικές, τα θύματα του πολέμου είναι οικογένειες – μητέρες, πατέρες, γιοι και κόρες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, δύο οικογένειες ανά λεπτό διαφεύγουν από τη βία ή τις διώξεις.

un-refugee-day

Η εκστρατεία στην Ελλάδα

Η ιδέα της έκκλησης για συντονισμένη δράση βασίζεται σε μια σειρά φωτογραφιών, με τίτλο «Κάτι από την πατρίδα». Μέσα από τις φωτογραφίες και τις ιστορίες που τις συνοδεύουν, αυτή η σειρά αναδεικνύει τις συνταρακτικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουν οι οικογένειες των προσφύγων, όταν αναγκάζονται να ξεριζωθούν. Πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν στην Ελλάδα μάς οδηγούν σε ένα ταξίδι που στοιχειώνει τη μνήμη, καθώς εξιστορούν πώς έφτασαν μέχρι εδώ και φωτογραφίζονται με αντικείμενα που πήραν μαζί τους: ενθύμια, όπως φωτογραφικά άλμπουμ, ή και χρηστικά αντικείμενα, όπως το τηλέφωνο που τους επιτρέπει να συνομιλούν με τους συγγενείς τους.

da8714e9e6Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Ύπατη Αρμοστεία ζητά από τον καθένα μας να μπει στη θέση των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη χώρα τους και να σκεφτεί τι θα έπαιρνε μαζί του, αν αναγκαζόταν να ξεριζωθεί. Καθένας μπορεί να ανεβάσει στη σελίδα http://www.unhcr.gr/1family μια φωτογραφία με το αντικείμενο που θα επέλεγε ή να στείλει ένα σχετικό tweet, χρησιμοποιώντας το hashtag #1family. Οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο Pinterest, σε ειδική σελίδα για αυτή τη σειρά. Πολλές προσωπικότητες διεθνούς φήμης έχουν ήδη στηρίξει την εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένου του Πρέσβη Καλής Θέλησης της Υ.Α., Γιώργου Νταλάρα

Η εκστρατεία «Και 1 οικογένεια διαλυμένη από τον πόλεμο είναι πολύ» θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.