Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Συνεχίστε κανονικά τον θηλασμό συστήνει στις μητέρες που έχουν προσβληθεί από τον Ζίκα

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Συνεχίστε κανονικά τον θηλασμό συστήνει στις μητέρες που έχουν προσβληθεί από τον Ζίκα

Οι μητέρες που έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα μπορούν να συνεχίσουν να θηλάζουν τα μωρά τους καθώς τίποτα δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας μέσω του θηλασμού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κρίνοντας ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

"Με βάση τις υπάρχουσες αποδείξεις, τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα, υπερέχουν κάθε κινδύνου μετάδοσης του ιού Ζίκα μέσω του μητρικού γάλακτος", αναφέρει ο ΠΟΥ στις συστάσεις που απεύθυνε στις αρχές των χωρών οι οποίες πλήττονται από την επιδημία. Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται από τα κουνούπια και πιστεύεται ότι προκαλεί μικροκεφαλία στα έμβρυα αλλά και το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ, μια νευρολογική ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει στην παράλυση του ασθενούς ή ακόμη και στον θάνατο.

Ο ΠΟΥ υπενθύμισε ότι ο ιός εντοπίστηκε στο μητρικό γάλα δύο μητέρων που είχαν προσβληθεί από αυτόν. "Όμως δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία απόδειξη ότι μεταδίδεται στα παιδιά μέσω του θηλασμού", υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του. Επανέλαβε επίσης ότι θα χρειαστούν ενδεχομένως αρκετοί μήνες μέχρι να επιβεβαιωθεί οριστικά ότι ο Ζίκα συνδέεται με τα κρούσματα μικροκεφαλίας ή με το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ.

Την Τετάρτη η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν προειδοποίησε ότι η επιδημία του Ζίκα "μπορεί να επιδεινωθεί" προτού αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο ή φάρμακο για τον ιό, όμως δύο εμβόλια μοιάζουν πολλά υποσχόμενα: το ένα παρασκευάζεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και το άλλο από την ινδική εταιρεία Bharat Biotech.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.