Αρχική InfoSchool Λύκειο "Παγώνει" για φέτος η τράπεζα θεμάτων της Α' λυκείου

"Παγώνει" για φέτος η τράπεζα θεμάτων της Α' λυκείου

paneladikeeexetasis_898381922Πιλοτικά, σε επιλεγμένα σχολεία, θα εφαρμοστεί φέτος η εξέταση των 75.000 μαθητών της Α' Λυκείου από τράπεζα θεμάτων. Η εφαρμογή του νέου συστήματος αναβάλλεται για να μελετηθεί στις λεπτομέρειές του από εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εξετάσεις δεν επαρκεί για τον σχηματισμό μιας πλήρης «τράπεζας» με τουλάχιστον 1.000 ερωτήσεις για κάθε ένα από τα 12 εξεταζόμενα μαθήματα. Το «νέο λύκειο» προέβλεπε εξετάσεις στην Α' λυκείου με ζητήματα προερχόμενα κατά 50% από τη «τράπεζα θεμάτων» και κατά 50% της επιλογής των καθηγητών.

Τελικά, για τις εξετάσεις του ερχόμενου Μαΐου, ειδικοί επιστήμονες θα ορίσουν περίπου 150 ερωτήσεις σε κάθε μάθημα της Α' λυκείου, αλλά οι καθηγητές των σχολείων δεν θα υποχρεούνται να επιλέξουν τις μισές ερωτήσεις από εκεί, ούτε όμως θα τους απαγορευθεί να το πράξουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.