Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Παιδί χωρισμένων γονέων και περιουσιακά στοιχεία

Παιδί χωρισμένων γονέων και περιουσιακά στοιχεία

dikaiosyniΠαιδί χωρισμένων γονιών. Ο πατέρας δημιούργησε καινούρια οικογένεια στην Αυστραλία. Τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα και κάλεσε την κόρη του από τον πρώτο γάμο, η οποία σήμερα είναι 46 ετών, για να της ανακοινώσει το εξής: "Σου αφήνω ένα οικόπεδο 200τ.μ. στη Σαλαμίνα και 20.000 ευρώ, αλλά θα μου υπογράψεις χαρτί ότι δεν δικαιούσαι τίποτα άλλο από την περιουσία μου". Αδιέξοδο...τι προτείνετε; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Το ερώτημα δεν αναφέρεται σε νομικό ζήτημα, αλλά είναι θέμα ουσίας. Αν, δηλαδή, θέλει η κόρη να υπογράψει ένα τέτοιο έγγραφο. Αν η ερώτηση αφορά τι ισχύ έχει το έγγραφο αυτό, σχετικά με τη νόμιμη μοίρα, δηλαδή το ποσοστό επί της κληρονομιάς που θα δικαιούται μετά τον θάνατο του πατέρα, αυτό έχει σχετική σημασία και θα κριθεί τότε. Αν, δηλαδή, συνιστά παραίτηση από το δικαίωμα της νόμιμης μοίρας.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.