Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Παιδιά, ελάτε να γνωρίσετε την τέχνη της φωτογραφίας στον Ελληνικό Κόσμο (από 16/5)

Παιδιά, ελάτε να γνωρίσετε την τέχνη της φωτογραφίας στον Ελληνικό Κόσμο (από 16/5)

aun-with-lenseΜαθήματα γνωριμίας με τις εφαρμοσμένες τέχνες για παιδιά από 9 ετών θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Συγκεκριμένα, τα Σάββατα, 16 & 23 Μαΐου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφίας και τις Κυριακές, 17 & 24 Μαΐου θα εξοικειωθούν με την τεχνική του στοπ μόσιον (stop-motion animation).

Γνωριμία με τη φωτογραφία:

Τα παιδιά διαθέτουν μια μοναδική οπτική αντίληψη και ένα έμφυτο ενθουσιασμό σχετικά με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής. Καθώς, επίσης, έχουν ιδιαίτερη έφεση στην καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, απολαμβάνουν το ταξίδι τους στον κόσμο της φωτογραφίας. Στόχος των δύο μαθημάτων που θα λάβουν χώρα στον Ελληνικό Κόσμο είναι να εξοικειώσουν τα παιδιά με τη γλώσσα της φωτογραφίας και να τα ενθαρρύνουν να τη χρησιμοποιήσουν ώστε να εκφραστούν δημιουργικά. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν φωτογραφίζοντας και να φωτογραφίσουν παίζοντας, μαθαίνοντας να αξιοποιούν το φως. Μέσα από πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά θα μπορέσουν ν’ ανοίξουν ένα μικρό παράθυρο στη σκέψη, το όνειρο και τη φαντασία τους. Θα φτιάξουν φωτογραφικά ημερολόγια, θα αφηγηθούν ιστορίες με φωτογραφίες, θα γελάσουν με το τυχαίο και θα προβάλουν διαφορετικές εκδοχές του εαυτού τους.

Θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν:

• Φως και φωτογραφία
• Φωτογραφική μηχανή και βασικες λειτουργίες
• Jacques Henri Lartigue: φωτογραφίες ενός παιδιού για το παιδί (προβολή, κουβέντα, δημιουργικό παιχνίδι µε τη φωτογραφία)
• Κατασκευή προσωπικού ημερολογίου µε φωτογραφίες και σημειώσεις των παιδιών
• Elliott Erwitt: Τα παιδιά, τα ζώα και ένα χαμόγελο (προβολή, κουβέντα, παιχνίδι για τους οικόσιτους φίλους µας)
• Φωτογραφίες γέλιου, όπως τα παιδιά το αντιλαμβάνονται χρησιμοποιώντας τα κατοικίδιά τους για μοντέλα
• Αφήγηση µιας ιστορίας µέσα από φωτογραφίες (χρησιμοποιώντας ως μοντέλα κούκλες και αντικείμενα μινιατούρες)
• Αυτοφωτογράφιση: φωτογραφική περιγραφήτου εαυτού µας
• Φωτογραφικά εφέ µε τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
• Μεταφορά φωτογραφιών στον υπολογιστή και δημιουργία slide show
Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η εικόνα, η εξοικείωση με τον κόσμο της φωτογραφίας μοιάζει απαραίτητη.

Ημέρα: Σάββατο, 16 & 23 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 11.00
Διάρκεια: 2 ώρες

pinkstopmotion-3

Γνωριμία με την τεχνική του στοπ μόσιον (stop-motion animation):

Η τεχνική του στοπ μόσιον είναι μια τεχνική της τέχνης της εμψύχωσης, δηλαδή των κινουμένων σχεδίων, όπως συνηθίζουμε να λέμε στην Ελλάδα. Χρονολογείται από το 1898 και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στον κινηματογράφο και την τηλεόραση για την παρουσίαση άψυχων αντικειμένων σε δράση. Στόχος των μαθημάτων που θα διεξαχθούν στον Ελληνικό Κόσμο είναι να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και τις γνώσεις τους, να εξοικειωθούν με την τεχνική για τη δημιουργία της ψευδαίσθησης της κίνησης, αλλά και με τις έννοιες της σύνθεσης και του κάδρου, που χρησιμοποιούνται στη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικές τους ιστορίες, να πλάσουν τους δικούς τους χαρακτήρες και να τους κινήσουν. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά (φυσικά υλικά π.χ. χώμα, βότσαλα, ξύλο, λουλούδια αλλά και χαρτόνι και χρωστικές ύλες, φωτογραφίες, κολάζ ή και αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης) και θα ανακαλύψουν χρήσεις τους πέραν της συνηθισμένης, εξασκώντας τη φαντασία και την εφευρετικότητα τους. Επίσης, θα χρησιμοποιήσουν την πλαστελίνη, το πιο δημοφιλές υλικό που χρησιμοποιείται στην τεχνική κινούμενης εικόνας. Η πλαστελίνη διατίθεται σε πολλά χρώματα και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναπαράσταση διαφόρων αντικειμένων. Είναι ένα υλικό πολύ αγαπητό στα παιδιά και η ενασχόληση με αυτήν είναι ένα διαρκές παιχνίδι. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους το χαρακτήρα που δούλεψαν ή μέρος του σκηνικού, θα λάβουν την ταινία σε ψηφιακό αρχείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση των γονιών τους καθώς και την διεύθυνση (URL) όπου θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Ημέρα: Κυριακή, 17 & 24 Μαΐου

Ώρα έναρξης: 12.00
Διάρκεια: 2 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 20€ ανά μάθημα (15€ ανά μάθημα για συμμετοχή σε δύο μαθήματα εφαρμοσμένων τεχνών)

Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος
212 254 060


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.