Παιδιά ελάτε να γυμναστούμε, παίζοντας με τα χούλα – χουπ

IMG_2047Η γυμναστική μπορεί να γίνει το αγαπημένο μάθημα των παιδιών αν τη συνδυάσουμε με το παιχνίδι. Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με το αγαπημένο χούλα χούπ. Παιδιά, βάλτε τα αθλητικά σας, πάρτε ένα χούλα χουπ ανά χείρας, φωνάξτε τους φίλους σας και ετοιμαστείτε να παίξουμε στεφανοτούνελ.

Στόχος: ευλυγισία, μυϊκή ενδυνάμωση, οπτική αντίληψη, συγχρονισμός, συντονισμός, ψυχοκίνηση, ομαδικότητα, συνεργασία
Ηλικία: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω, χρειάζεται βεβαίωση γιατρού)
Υλικά: στεφάνια ρυθμικής γυμναστικής
Πώς παίζεταιτο παιχνίδι αυτό είναι εξαιρετικά απλό. Τα παιδιά παρατάσσονται στη σειρά με μικρή απόσταση μεταξύ τους, κρατώντας κάθετα μπροστά τους ένα στεφάνι ρυθμικής που εφάπτεται στο έδαφος. Έτσι δημιουργούν ένα τούνελ απόστεφάνια ή αλλιώς ένα Στεφανοτούνελ.  Με το σχετικό έναυσμα, το 1ο παιδί αφήνει κάτω το στεφάνι του και περνάει μέσα από όλο το τούνελ, μέχρι να φτάσει στο τέλος του, όπου στέκεται ξανά κρατώντας ένα στεφάνι. Ακολουθεί το 2ο παιδί, το 3ο, κοκ, μέχρι να έρθει ξανά η σειρά του 1ου.
IMG_2044
Είναι σημαντικό να ορίσουμε να παιδί, συνήθως το 1ο στη σειρά να επιστρέφει πίσω και να μαζεύει τα στεφάνια που αφήνουν οι υπόλοιποι κάτω και να τα προωθεί στο τέλος, έτσι ώστε να τα βρίσκουν αυτοί που το .αρκεί μόνο να ανεβάσουμε λίγο το ύψος των στεφανιών από το έδαφος….Ας δούμε πώς το εφαρμόζουν στην πράξη οι μαθητές τους 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.